Ondernemerspitch Hoornbeeck College Amersfoort

Gezonde spanning en gezelligheid typeren de ondernemerspitch van 4 maart. Het programma vermeldt een krachtmeting tussen vijf miniondernemingen van het Hoornbeeck College. De hoofdprijs bedraagt € 250,--, toegezegd door de organiserende ondernemersverenigingen VRO en VRCL.

Nadat Drs. W. de Potter de avond heeft geopend met Schriftlezing en gebed, betreedt Stayhold uit Goes als eerste het podium. Deze zet een spetterende presentatie neer over de Hold It (een klittenband houder om alle voorwerpen in de auto op hun plaats te houden). Daarna presenteert het Rotterdamse I’Opener de multiopener (opent allerlei verpakkingen probleemloos). Gevolgd door de eveneens Rotterdamse minionderneming, Cleanpad. Zij presenteert de FuelPad (dé draadloze telefoonoplader). Marketeer Jako van Leenen krijgt de lachers op zijn hand als hij de kritische vragen van de jury handig probeert te ontwijken. De poging mislukt, de jury blijkt streng! Dan is het de beurt aan The Future Traders uit Amersfoort. Zij maken indruk met de gepresenteerde Ecoballs (milieuvriendelijke wasbol als alternatief voor regulier wasmiddel). Na vijf minuten worden de jongelui onderbroken door presentator Wim de Groot. Hun tijd is voorbij. Als laatste presenteert het team uit Kampen de Dispo (gebruiksvriendelijke tandpasta dispenser). Een strakke streep pasta op de tandenborstel van de VRCL voorzitter, dhr. Koster, bewijst dat het product prima werkt. Een daverend applaus klinkt.
 
Dan zitten de presentaties erop, tijd voor een pauze. Terwijl de jury de degens kruist en een winnaar bepaalt, genieten de leden van de ondernemersvereniging van koffie en lekkers. Het Secretary Support team heeft haar zaakjes goed voor elkaar!
 
Na de pauze verbreekt de jury de spanning. Tromgeroffel klinkt uit de zaal. Dispo sleept de derde prijs in de wacht. Een vrolijk “joehoe” gaat op. The Future Traders  – herkenbaar aan de felgroene stropdassen – gaan met de tweede beker naar huis. Stayhold wint. Nadat dhr. J. van Bentum de avond heeft gesloten met dankgebed, gaan de grootste beker en de hoofdprijs in de auto mee naar Goes. Ongetwijfeld muurvast geklemd. Dankzij de Hold It.

Tekst: Jan Dirk van Nifterik
Foto's (c): Peter Verweij