Van der Hoek Trading BV

Corné van der Hoek, eigenaar van Van der Hoek Trading uit Hazerswoude, heeft zich vorig jaar als nieuw lid van de VRO aangemeld. „Ja, ik was op de ledendag in juni en heb me vrijwel direct ook aangemeld", liet hij weten.

Van der Hoek: Ik verwacht echter wel het een en ander van de vereniging. Het zou mooi zijn, wanneer je niet allen contact had op zo’n speciale dag en bij een ander bedrijf kunt kijken, maar dat je ook daadwerkelijk iets voor elkaar kunt betekenen. Ik bedoel dan niet alleen in relatie met onderwerpen als de zondagsopenstelling, maar veel meer ook met invoering van allerlei wet- en regelgeving. Ik zou daar met andere leden graag over van gedachten wisselen hoe zij dat hebben gedaan. En het zou goed zijn dat de vereniging wat er aan vragen leeft binnen de gelederen en daarom zie ik wel kansen voor een vernieuwde website. Het idee van een ledenforum vind ik wel wat, maar dan moet het wel actief zijn”, zo geeft hij alvast maar aan.
Zijn bedrijf, Van der Hoek Trading, bestaat inmiddels al weer bijna zeven jaar. Net voor de crisis gestart… Corné: „Ja, maar wij zijn gelukkig niet zo erg afhankelijk van de bouw. Wij zijn een handelsonderneming in voornamelijk hout, ook wel draadproducten van ijzer. De klant kan bij ons terecht voor hardhouten palen, hardhouten planken, hardhouten balken, geïmpregneerd tuinhout, tuinschermen, vlonderplanken, beschoeiingen en allerlei aanverwante artikelen. Als importorganisatie zijn wij actief met het importeren van onder andere draad-en gaas producten en tonkinstokken uit het 'Verre Oosten'. Maar ook als importeur van (FSC- gecertificeerd) hardhout, geïmpregneerd hout en houtproducten kunnen wij veel voor de klanten betekenen. Wij betrekken hout uit het ‘economisch opbloeiende’ Letland, uit Polen, maar ook uit Brazilië, Indonesië en Kameroen. Natuurlijk hebben we met toenemende wet- en regelgeving te maken op het gebied van duurzaamheid. Sinds maart van dit jaar geldt bijvoorbeeld de wet, waarbij bepaald is dat een houtimporteur moet kunnen aantonen, dat hij het hout, dat hij geïmporteerd heeft, ook daadwerkelijk legaal is. Ik vind de gedachte erachter goed, maar soms slaat men in dit soort zaken ook wel eens door”, aldus Corné.
Als kleinschalig bedrijf werkt Van der Hoek met een beperkt aantal mensen. „We kunnen daardoor  steeds een optimale en duidelijk klantgerichte service bieden. En als het over de crisis gaat, hebben we geen redenen tot klagen. Ondanks het feit dat het allemaal iets minder is, krijgen we meer dan genoeg. Waarvoor ons de Heere dank past!”
Contactgegevens
Corné van der Hoek Beheer B.V.
Italiëlaan 10
2391 PT Hazerswoude-dorp
Tel.: 0172-214439
Web: www.vanderhoektrading.nl