Eilanden-Nieuws: meer dan krant alleen

„Ruim 80 jaar jong en springlevend”, zo presenteert zich het weekblad Eilanden-Nieuws zich op de eigen site. „We geven op een betrouwbare manier, zonder sensatiezucht, aan zowel de lezer als de adverteerder een podium. We gaan daarbij nét even dieper en verder dan de collega”, zo vult directeur Ab van der Veer dat nader in.

Het weekblad Eilanden-Nieuws werd in 1928 opgericht met als doelstelling Bijbels gefundeerd regionaal nieuws te brengen. Decennialang verschijnt de krant twee keer per week met een gevarieerd aanbod aan nieuws en achtergronden over kerkelijke, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Op zich al een bron van kleine geschiedschrijving van Goeree-Overflakkee.
Het Eilanden-Nieuws staat onder andere bekend vanwege de ruime aandacht aan verenigings- en kerkelijk nieuws. Van der Veer: „We vormen al jarenlang dé belangrijkste bron van streeknieuws voor de inwoners van Goeree-Overflakkee en velen daarbuiten. Kenmerkend is dat we naast het grote nieuws ook het kleine nieuws brengen, dat vele (oud-) Flakkeeënaars direct raakt. We zijn een van de weinige bladen die nog twee keer per week uitkomen en daardoor in staat zijn álle familieberichten op te nemen. Onze dinsdageditie wordt huis-aan-huis verspreid (22.300 exemplaren) en de vrijdageditie kent abonnees (5800 exemplaren). Het mooie is, dat we nog een kleine 500 abonnees buiten het eiland hebben, waarvan ruim 200 in Zeeland.”
Het Eilanden-Nieuws weet de adverteerders te binden door ‘dicht bij hen te staan’. De directeur: „Zo’n regionale krant als de onze komt tot in de haarvaten van de samenleving. Als er in de omgeving een consumentenbeurs wordt gehouden, zijn we er als de kippen bij om te participeren. We verzorgen ook de themabijlage van de regionale zorginstelling en andere specials zoals over de openingen van bedrijven, Kijk bij de boer, een 55+-bijlage en een bedrijvenmagazine. Daarom durf ik gerust te stellen: wij zijn méér dan krant alleen.”

Nieuw Lifestyle-magazine
Van der Veer ontwikkelt op dit moment een Lifestyle-magazine voor de gereformeerde gezindte. „De bedoeling is dat we vier keer per jaar uitkomen met info. over (muziek)evenementen, mode, woninginrichting, interieur- en stylingstips, maar ook met interessante vakantie- en sfeerverhalen. ‘Luchtig, maar niet lucht’, zegt men hier. Het loopt goed en de eerste editie verschijnt D.V. medio maart”, zo laat hij weten.

 

 

 

Contactgegevens
Eilanden-Nieuws
Langeweg 13
3245 KE Sommelsdijk
Tel.: 0187 471020
Web: www.eilandennieuws.nl
Twitter
Eilanden-Nieuws
Week van het Geld op Goeree-Overflakkee - https://t.co/JJdI2n5Hbx https://t.co/DjT4uUI2L6
16 weken geleden
Stijging aantal opnames op Dirkslandse alcoholpoli - https://t.co/CHr3lWQmbe https://t.co/k1yGBZLika
18 weken geleden