Goudse detaillist échte versspecialist

Natuurlijk is kaas nog steeds een erg belangrijk verkoopproduct voor de Goudse versspecialist Bram Fris van de Frisversshop. Maar om allerlei belegde broodjes, noten, diverse zuivelproducten, vleeswaren en salades en compleet verzorgde catering kun je in Gouda zeker ook komen. 

„Wat andere detaillisten of  supermarkten met de belegde broodjes niet kunnen, doen wij hier wel. Wij hebben hier met onze verswaren met werkelijk van állerlei soorten kaas, vleeswaren en salades de mogelijkheid om te maken wat de klant wenst. Bovendien kunnen we met onze eigen creativiteit verrassend uitpakken. Daar weten de bedrijven bij ons in de omgeving inmiddels ook van mee te praten”, aldus Bram, die samen met zijn vrouw Carin en diverse medewerkers een interessante winkel runt op de Willem en Marialaan in Gouda.
Wat de kaas betreft, probeert Fris zich duidelijk te onderscheiden van de anderen. „Zeker op het gebied van de boerenkaas, maar ook met kaas van Cono Beemster,   die gerijpt is bij Weydeland. Daarmee hebben we een kaas in huis die volgens een kwaliteitsprocedé is gemaakt en die op een bijzondere wijze is gerijpt. Die rijping is afhankelijk van een bepaalde temperatuur en vochtigheidsgraad. Is de temperatuur wat hoger tijdens het rijpingsproces, is de kaas eerder rijp, maar dat komt de smaak niet ten goede. Evenmin als de vochtigheidsgraad te hoog of te laag is. Wij kiezen duidelijk voor kwaliteit en dat weet de klant ook te waarderen”, aldus Fris.
 
Bram Fris: „Ik zou het fijn vinden als meer detaillisten zich melden als lid van de VRO. Er zijn er genoeg in onze achterban. Ik zou graag met hen in contact komen! Detaillisten hebben zo hun eigen zaken…”
 
Maar ’t is crisis…. Bram: „Natuurlijk weten we dat en merken daar ook wel wat van. Wie niet? Ik heb hier wel eens een goedkopere actiekaas neergelegd voor de klanten. Ik verkocht het gewoon niet. Onze klanten willen het niet en verwachten het van ons niet. De crisis heeft ons wel creatief gemaakt. Vorig jaar heb ik zelf de winkel verbouwd en daardoor is het interieur nog uitnodigender geworden en ziet het er allemaal nog weer wat frisser uit. Wat belangrijker is: we hebben nieuwe wegen gevonden waardoor we onze producten voornamelijk bij bedrijven aan de man brengen. Ik had het plan al veel langer in mijn hoofd, maar dit jaar heb ik doorgezet. We hebben het personeel gevraagd met proefpakketten met onze unieke belegde broodjes langs bedrijven te gaan. Ze krijgen dan een doos gratis om te proeven en doen tegelijkertijd een aanbieding van 50% korting bij de eerste bestelling. Dat slaat aan. Een van onze personeelsleden heeft er inmiddels haar  werk van gemaakt en het is helemaal haar ding. Onze pizza- en Hawaiibroodjes blijven nog steeds de toppers, maar wij kunnen met onze producten natuurlijk veel meer en afwisselender zijn dan de gemiddelde broodjeszaak. We zorgen inmiddels voor 1001 varianten. We leveren ze desgewenst ook warm. Het is dan ‘hélemaal leuk’ om de verraste gezichten te zien van mensen die in een broodje geitenkaas met honing en walnoten bijt…!”
Brams vrouw heeft vorig jaar de overstap gemaakt vanuit het onderwijs naar de zaak. Bram: „Ja, de zaak is nu in een VOF ondergebracht, waar we met z’n tweeën in participeren. Het onderwijs kent heel veel regelgeving in de secundaire proces, waardoor zij het gevoel had steeds minder met de kinderen bezig te zij dan dat ze wilde. In de winkel heeft ze nu veel contact met de klanten en dat is leuk. Je staat er op deze manier écht samen voor, we weten van elkaar wat we doen, waar we verantwoordelijk voor zijn en de zaak rust écht op beider schouders op deze manier”, aldus Bram.Natuurlijk is kaas nog steeds een erg belangrijk verkoopproduct voor de Goudse versspecialist Bram Fris van de Frisversshop. Maar om allerlei belegde broodjes, noten, diverse zuivelproducten, vleeswaren en salades en compleet verzorgde catering kun je in Gouda zeker ook komen. 
„Wat andere detaillisten of  supermarkten met de belegde broodjes niet kunnen, doen wij hier wel. Wij hebben hier met onze verswaren met werkelijk van állerlei soorten kaas, vleeswaren en salades de mogelijkheid om te maken wat de klant wenst. Bovendien kunnen we met onze eigen creativiteit verrassend uitpakken. Daar weten de bedrijven bij ons in de omgeving inmiddels ook van mee te praten”, aldus Bram, die samen met zijn vrouw Carin en diverse medewerkers een interessante winkel runt op de Willem en Marialaan in Gouda.
Wat de kaas betreft, probeert Fris zich duidelijk te onderscheiden van de anderen. „Zeker op het gebied van de boerenkaas, maar ook met kaas van Cono Beemster,   die gerijpt is bij Weydeland. Daarmee hebben we een kaas in huis die volgens een kwaliteitsprocedé is gemaakt en die op een bijzondere wijze is gerijpt. Die rijping is afhankelijk van een bepaalde temperatuur en vochtigheidsgraad. Is de temperatuur wat hoger tijdens het rijpingsproces, is de kaas eerder rijp, maar dat komt de smaak niet ten goede. Evenmin als de vochtigheidsgraad te hoog of te laag is. Wij kiezen duidelijk voor kwaliteit en dat weet de klant ook te waarderen”, aldus Fris.
 
Bram Fris: „Ik zou het fijn vinden als meer detaillisten zich melden als lid van de VRO. Er zijn er genoeg in onze achterban. Ik zou graag met hen in contact komen! Detaillisten hebben zo hun eigen zaken…”
 
Maar ’t is crisis…. Bram: „Natuurlijk weten we dat en merken daar ook wel wat van. Wie niet? Ik heb hier wel eens een goedkopere actiekaas neergelegd voor de klanten. Ik verkocht het gewoon niet. Onze klanten willen het niet en verwachten het van ons niet. De crisis heeft ons wel creatief gemaakt. Vorig jaar heb ik zelf de winkel verbouwd en daardoor is het interieur nog uitnodigender geworden en ziet het er allemaal nog weer wat frisser uit. Wat belangrijker is: we hebben nieuwe wegen gevonden waardoor we onze producten voornamelijk bij bedrijven aan de man brengen. Ik had het plan al veel langer in mijn hoofd, maar dit jaar heb ik doorgezet. We hebben het personeel gevraagd met proefpakketten met onze unieke belegde broodjes langs bedrijven te gaan. Ze krijgen dan een doos gratis om te proeven en doen tegelijkertijd een aanbieding van 50% korting bij de eerste bestelling. Dat slaat aan. Een van onze personeelsleden heeft er inmiddels haar  werk van gemaakt en het is helemaal haar ding. Onze pizza- en Hawaiibroodjes blijven nog steeds de toppers, maar wij kunnen met onze producten natuurlijk veel meer en afwisselender zijn dan de gemiddelde broodjeszaak. We zorgen inmiddels voor 1001 varianten. We leveren ze desgewenst ook warm. Het is dan ‘hélemaal leuk’ om de verraste gezichten te zien van mensen die in een broodje geitenkaas met honing en walnoten bijt…!”
Brams vrouw heeft vorig jaar de overstap gemaakt vanuit het onderwijs naar de zaak. Bram: „Ja, de zaak is nu in een VOF ondergebracht, waar we met z’n tweeën in participeren. Het onderwijs kent heel veel regelgeving in de secundaire proces, waardoor zij het gevoel had steeds minder met de kinderen bezig te zij dan dat ze wilde. In de winkel heeft ze nu veel contact met de klanten en dat is leuk. Je staat er op deze manier écht samen voor, we weten van elkaar wat we doen, waar we verantwoordelijk voor zijn en de zaak rust écht op beider schouders op deze manier”, aldus Bram.
 

Contactgegevens
Fris Versshop
Willem en Marialaan 62
2805 AS Gouda
Tel.: 0182-524926