RO-directeur Arjan Klein: „Ons werk heeft impact”

Sinds enkele maanden is de Reformatorische Omroep (RO) lid van de VRO. De laatste jaren is Arjan Klein, (oud-secretaris VRO), directeur van deze omroep. Daarnaast runt hij zijn eigen bedrijf: Doornburgh events.

„We zijn druk geweest. Heel erg druk. De boog stond in het afgelopen half jaar behoorlijk gespannen. We zijn gestart met een dagelijks live gepresenteerd radioprogramma van twaalf tot twee tijdens de lunch, een nieuwe (non-stop) muziekstream is on-air en onderwijl hebben we een nieuwe radiostudio ingericht. Dat zijn kostbare operaties, zowel in tijd als geld,” zo vertelt Arjan. Hij vervolgt: „Tegelijkertijd voerden we ook het aantal video-uitzendingen van concerten en inhoudelijke reportages fiks op. Ik ben blij dat de zomervakanties beginnen. We kunnen op adem komen en het nieuwe seizoen voorbereiden.”

De werkzaamheden bij de RO worden met een klein team van acht vaste (part-time) medewerkers en een uitgebreide ‘pool’ van 35 vrijwilligers en oproepkrachten uitgevoerd. „Nieuwe collega’s waarschuwen we altijd voor het RO-virus”, glimlacht Arjan. „We werken hier met een klein team en weinig middelen aan grote en belangrijke zaken. Ons werk heeft impact. Zodra je voelt en merkt dat je mee mag werken aan programma’s die de luisteraars en kijkers waarderen, wil je hier niet meer weg. De soms ontroerende reacties op uitzendingen en het commitment vanuit de hechte ‘familie’ van 12.500 donateurs geven ons een enorme boost.”

Inmiddels weet de achterban de RO steeds beter te vinden. De radioprogramma’s worden maar liefst 400.000 keer per maand beluisterd en de wekelijkse video-uitzendingen trekken meer dan 200.000 kijkers per maand. De trouwe donateur-familie genereert de belangrijkste inkomstenbron: voor € 33 per jaar is men RO-donateur. Daarnaast kunnen bedrijven adverteren rondom de diverse radio- en video-uitzendingen. Klein: „Collega-leden van de VRO zijn hartelijk welkom, om Bijbels verantwoorde programma’s in de steeds meer onchristelijke mediawereld mogelijk te maken”, zo nodigt Arjan uit. „Het is nú nog mogelijk. We moeten onze ruimte in ‘medialand’ nú benutten. Help mee: het is alle hens aan dek!”

phone: 033-7601500
mail: info@reformatorischeomroep.nl
web: reformatorischeomroep.nl
social: /refomroep

Contactgegevens
Reformatorische Omroep
Melkrijder 20a
3861SG NIJKERK
Tel.: 033-7601500
Web: www.reformatorischeomroep.nl
Twitter
Reformatorische Omroep
10 jaar Familiedagen is een felicitatie waard. Wat een toppers! Welkom in Gorinchem bij de RO.
16 weken geleden
Volg vandaag vanaf 13.30 uur en morgen de liveuitzending van de generale Synode van de Protestantse Kerk in Nederla… https://t.co/RFoJwdtMkQ
17 weken geleden