Van Dam, Van Dam & Verkade laat uw vermogen graag groeien

Eigenlijk kán het niet: al 17 jaar een beleggingsinstantie beheren in onroerend goed en de crisis goed hebben doorstaan. Toch: het kersverse VRO-lid Van Dam, Van Dam & Verkade B.V. uit Amsterdam belegt in commercieel onroerend goed in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten en garandeert particulieren 3 % rendement.

„In 1998 richtten wij als drie vrienden Van Dam, Van Dam & Verkade B.V. op met het doel een goede portefeuille onroerend goed op te bouwen. Dit deden en doen we door bij onze filosofie passende panden te kopen en te zorgen dat deze op een gunstige wijze verhuurd worden. Om voor de beoogde groei van de onroerendgoedportefeuille voldoende geld te hebben, maken we niet alleen gebruik van eigen winst en vermogen, maar ook van bancair en particulier geleend geld. Inmiddels hebben we een actieve portefeuille van 100 miljoen euro aan onroerend goed en we streven naar een verdubbeling”, vertelt directeur Verkade.
Het beleggingsbeleid van Van Dam, Van Dam & Verkade B.V. is gericht op hoog renderend onroerend goed: de zogenaamde locatie-A panden in Nederland, Duitsland en Amerika. Onder de huurders vinden we grote namen als H&M, Xenos, Kruidvat, Karstadt, Weltbild, Vodafone, Backfactory, Pearle, ING Bank, Vögele, Mac Geiz, Multicycle en Mitsubishi. Daardoor wordt stabiliteit verkregen. Hoewel de onderneming geheel onafhankelijk is, maakt ze gebruik van een uitgebreid netwerk van makelaars, accountants, notarissen, advocaten, bankiers en aannemers.
Zo’n 300 particulieren en bedrijven maken gebruik van de mogelijkheid om een geldbedrag tegen een goed rendement uit te lenen. „Uitgangspunt is altijd, dat de geldleningshoogte minimaal € 100.000 bedraagt, de opzegtermijn voor beide partijen twaalf maanden is, een vast gegarandeerd rendement van 3% bij een gewone geldlening en 3% bij een geldlening met een daaraan gekoppeld enig en eerste recht van hypotheek. De overeenkomst wordt vastgelegd in een akte”, aldus Verkade.
Het geheim ligt volgens de directeur bij de solide uitgangspunten. „Niet het idee dat de bomen tot in de hemel groeien, maar leven in verantwoordelijkheid. Dat heeft ons al voor de crisis in een betere positie gebracht”, aldus Verkade.

 

Contactgegevens
Van Dam, Van Dam & Verkade BV
Herengracht 74
1015BR Amsterdam
Tel.: 020-4896500
Web: vandamvandamverkade.com
Twitter
Van Dam, Van Dam & Verkade BV
RT @BartJanSpruyt: Friesland. Dorpje met 46 inwoners. Vier mannen drinken koffie bij het haventje en nodigen me uit erbij te komen zitten.…
4 uur geleden
RT @gcvreugde: Ik las bij John Stott: ‘diepgaande theologie is de beste brandstof voor aanbidding; het vat zo vlam en als het eenmaal aange…
1 dag geleden