• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

S. de Wit & Zn.
Madeliefstraat 12
2153 EV Nieuw Vennep
T 0252 – 67 28 05
E post@sdewit.nl
W www.sdewit.nl

S. de Wit & Zn.

Al zo’n 70 jaar wordt in de omgeving van Nieuw-Vennep op muzikaal gebied de toon gezet door Orgelmakerij S. de Wit & Zn. Inmiddels hebben zij hun vleugels uitgeslagen naar de rest van Nederland, maar ook daarbuiten.

„Onze orgelmakerij is in 1945 gestart door mijn vader, Sipke de Wit. Het bedrijf was toen gevestigd in Badhoevedorp. In 1960 zijn wij als gezin naar Nieuw-Vennep verhuisd en hebben daar het bedrijf voortgezet. Onze orgelmakerij is daarna uitgebreid met een showroom waar we onze huispijporgels, klassieke digitale orgels voor huis en kerk, piano’s, vleugels, bladmuziek en allerlei accessoires verkopen”, vertelt de huidige directeur Joost de Wit.
Ook in de kerkorgelbouw is De Wit nog steeds actief voor het jaarlijks onderhoud van deze prachtige instrumenten, maar ook voor groot onderhoud en een totale restauratie van een kerkorgel is de klant bij De Wit aan het juiste adres. Joost: „Op dit moment werken we met vijf vaste medewerkers en drie parttime pianostemmers. Iedereen binnen ons bedrijf heeft zijn eigen specialiteit op orgel- en pianogebied, zoals houtbewerking, elektronica, onderhoud, stemmen en intoneren. Ook in de toekomst willen we nog vele (huis-) pijporgels bouwen en restaureren.”
In de orgelbouw heeft De Wit zich vanaf het begin gespecialiseerd in de elektro-pneumatiek. „Dit komt voort uit de tijd dat mijn vader het bedrijf in de jaren ‘40 startte. Toen werden er bijna geen mechanische orgels gebouwd, maar orgels met een elektro-pneumatische tractuur. In de jaren ’50 en ’60 zijn er veel orgels gebouwd met dit systeem. Wij hebben deze techniek vastgehouden, hierin alle ontwikkelingen gevolgd en zelf ontwikkeld. Inmiddels worden hierin veel nieuwe technieken toegepast, zoals de digitale besturing van de speeltafel”, aldus de directeur met enige trots.
De Wit kan bogen op jarenlange ervaring in de orgelbouw en vormt voor veel kerken en instellingen een goede en betrouwbare partij. Joost: „Onze klanten bevinden zich voornamelijk in Nederland, maar ook in België, Duitsland, Frankrijk, Noorwegen, Canada en zelfs in Brazilië en op Bonaire zijn wij geen onbekende meer.”
In de showroom aan de Madeliefstraat 12 in Nieuw-Vennep is iedereen van harte welkom om in een rustige en ongedwongen sfeer de diverse modellen en typen orgels of piano’s te bespelen en de verschillen tussen de grote variatie aan instrumenten te ontdekken.

Zie voor meer info: https://sdewit.nl

 

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier