• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

Schut Groenvoorziening
Holthoevensestraat 22
7395 SE Teuge
T 06-40426278
E info@schutgroenvoorziening.nl
W www.schutgroenvoorziening.nl

Schut Groenvoorziening

Schut laat er gras over groeien

 Peter Schut van Schut Graszoden in Apeldoorn heeft samen met zijn team heeft meer dan 15 jaar ervaring met het leggen, leveren en onderhouden van graszoden en kunstgras in Nederland, België en Duitsland. „We legden een groot terrein van het vliegveld van Düsseldorf aan, maar komen ook bij de kleinere ondernemer.”

Hoewel je zou verwachten dat de activiteiten van zijn bedrijf nogal seizoensgevoelig zijn, heeft Schut ervoor gezorgd dat hij zomer én winter werk heeft. Peter: „Wij zitten ’s winters in het bos- en natuurbeheer van onder andere particuliere eigenaren. We onderhouden nogal wat landgoederen. ‘s Zomers werken we vooral in de aanleg en het onderhoud van gazons en daarin kennen mensen ons als specialisten. Onderhoud is niet alleen maaien. Het gaat niet goed als je denkt: we zetten er een geprogrammeerde robotmaaier in en we zijn van alles af. Het nadeel van zo’n robotmaaier is dat je erna altijd nog weer kantjes moet verzorgen, maar zeker ook dat het maaisel nooit wordt weggeruimd. Daardoor kan de grond verzuren. Het is om een prachtig gazon te hebben en te houden dan ook van belang dat je de grondkwaliteit regelmatig test en er iets aan doet wanneer de omstandigheden ongunstiger voor het gras zijn geworden. Wij bemesten, beluchten, doen aan handmatige onkruidbestrijding en houden het bodemleven in de gaten. Wil een ondernemer willen pronken met zijn gazon, verdient hij ook hoge kwaliteit aan verzorging en dat leveren wij graag.”

 

Kwaliteitsgras

Ook wanneer een nieuw grasveld moet worden aangelegd, gaat dat niet zomaar. Schut: „We testen, stellen een bodemanalyse op, verbeteren de grond wanneer nodig en stellen een bemestingsplan op. Pas dan gaat het graszaad erin of leggen we de zoden. Soms zijn dat ook de big-slabs: graszoden van 50 meter lang en en meter breed die aaneengevouwen op een pallet liggen. Naast deze normale Big-Slabs, bieden we ook wel halve Big-Slabs aan, die dezelfde lengte hebben als normale Big-Slabs, maar een breedte hebben van 0,50 meter. Het grote voordeel van graszoden is dat het binnen enkele weken beloopbaar en meteen groen is, waardoor er direct een mooie kleurverandering ontstaat. De graszoden worden op grote percelen geteeld en zijn doorgaans 12 tot 14 maanden oud voordat ze geoogst worden. Door dit langzame en zorgzame groeiproces ontstaat een zeer dichte en kwalitatief zeer goede grasmat met een even dicht wortelpakket.”

 

Grenzeloos

Schut Graszoden, onlangs lid van de VRO geworden, levert graszoden voor zowel particulieren als bedrijven, zoals  voetbalverenigingen, hockeyclubs, golfbanen en alle andere bedrijven. Bij de grasleverancier gelden geen grenzen. Peter: „We leveren van Grongingen tot Maastricht en van Zandvoort tot Enschede, zelfs in Duitsland en België.”

 

Voor verdere info: https://schutgraszoden.nl

 

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier