• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

Stolk Orgels BV
Vrijheidslaan 55
2912 EA Nieuwerkerk a/d IJssel
T 0180 31 56 52 | 06 21 11 19 94
E info@stolkorgels.nl
W www.stolkorgels.nl

Stolk Orgels BV

De aanvankelijk hobby van Stolk Sr. viel beslist niet uit de toon en dat er muziek in zat, was zeker. Zoon Dennis vertelt daarover: „Ooit begon mijn vader met het kopen van een orgel uit de krant. Deze maakte hij schoon, repareerde hem en verkocht deze. Dit bleef niet bij dat ene orgel: al vrij snel was de schuur achter het huis te klein en moest er naar een groter pand gezocht worden. Sinds 1988 zijn we dan ook echt officieel een winkel begonnen.”

Stolk Orgels biedt u in de filialen Nieuwerkerk aan den IJssel en Krabbendijke een compleet assortiment aan orgels.
We verkopen alle orgels waar een stekker aan zit. We hebben eigen monteurs en intoneurs in huis, met de nodige apparatuur. Ons hoofdmerk is Johannus, maar we verkopen daarnaast ook Monarke, Eminent, Domus, Viscount, Content, Ahlborn en Content Hauptwerk en de zelf ontworpen modellen Festivamente en Pastorale serie.  We verkopen vooral orgels aan particulieren, maar ook aan kerken, verzorgingstehuizen en scholen.”
Voor het 25 jarig jubileum liet Stolk in samenwerking met Johannus Orgelbouw een eigen jubileummodel ontwerpen, de Festivamente 25. Dennis: „Zelf geïntoneerd met door ons zelf zorgvuldig uitgekozen stemmen en verkrijgbaar in meerdere trendy kleuren. We verkopen dit orgel nog steeds en doet het erg goed.”
Stolk onderscheidt zich duidelijk, zo vindt Dennis. „Wij leveren orgels af bij de klant die ook echt bij de klant past. Door opgedane kennis en ervaring voelen we aan welk orgel bij welke klant past, maar stellen de klant tijdens de verkoop ook gerichte vragen. We doen alles zelf en hebben op ons vakgebied veel kennis en expertise opgebouwd. Het brengen en onderhouden van de orgels bij de mensen thuis, zorgt voor veel klantenbinding en is misschien wel bijna het leukste werk”, zo zegt hij daarover.
De visvijver is voor de orgelverkoop ontegenzeggelijk kleiner geworden. De orgelverkoper: „Vroeger stond in elk huis een orgel. Dat is nu anders. Belangrijk dus hoe en wat je doet. Gericht advies is belangrijk. Wij verhuren tegenwoordig zeer regelmatig orgels voor bruiloften, begrafenissen, zangavonden en concerten op locatie. Omdat iedere ruimte anders is, hebben wij verschillende modellen klaar staan: orgels met twee of drie klavieren met in- of externe versterking. Onze eigen specialisten komen het orgel plaatsen, installeren, afstellen en weer ophalen na afloop. Verhuur voor een lange periode is uiteraard ook mogelijk, bijvoorbeeld tijdens restauratie van een pijporgel.”

Orgels in alle prijsklassen, meubeluitvoeringen zowel nieuw als gebruikt: bij Stolk Orgels bent u aan het juiste adres.

Hartelijk welkom om in een van onze filialen de orgels te komen bespelen en beluisteren. De koffie staat klaar!

Zie voor meer info: http://www.stolkorgels.nl

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier