• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

TOOL CARE NEDERLAND BV
Mijlweg 6D
3295 KH 's-Gravendeel
T 078 - 673 2062
E info@toolcare.nl
W www.toolcare.nl

TOOL CARE NEDERLAND BV

ToolCare houdt zich sinds 1997, toen als een van de eerste, bezig met het keuren van arbeidsmiddelen op last van de Arbowet en de NEN-normen.

Wim Maat over zijn eigen onderneming: „Ik ben in 1997 met niets begonnen en een jaar later waren we met vier man gegroeid. We zijn nu 18 jaar verder en zijn totaal met 15 medewerkers. Diensten die wij verlenen, zijn onder andere het inspecteren van elektrische arbeidsmiddelen, draagbaar klimmateriaal, hijsmiddelen, valbescherming, PBM’s, vaste installaties en machines, hefbruggen, hoogwerkers. Kalibratie van diverse merken testers NEN3140, momentsleutels, universeel meters, manometers en dergelijke.
„Wij zijn met name het aangewezen bedrijf voor het organiseren en uitvoeren van keuringen, kalibreren en beheren van arbeidsmiddelen. Onze specialisatie is het keuren van elektrisch verplaatsbare toestellen! We hebben ons gespecialiseerd door trainingen en opleidingen. DNV (Det Norske Veritas) heeft al voor diverse disciplines de nodige certificaten uitgereikt aan de medewerkers van ToolCare. De kantine hangt dan ook vol met de nodige certificaten die door de jaren zijn behaald. De keurmeesters zijn er trots op en het geeft hun meer zekerheid bij het uitvoeren van de inspecties”, aldus Maat.
Bij het kalibreren van meettoestellen wordt de afwijking van het meettoestel vastgesteld. Dit vaststellen gebeurt door het meettoestel te vergelijken met een referentie of met een berekend model. De afwijkingen worden gedocumenteerd in een zogenaamd Certificaat. Bij digitale verwerking van meetwaarden wordt er een nauwkeurig resultaat verkregen. Zo kunnen de correctiewaarden met de gemeten waarden verrekend worden.
ToolCare gaat net een stapje verder dan andere inspecterende bedrijven. Maat: „We waren al jaren door DNV gecertificeerd voor het inspecteren van vast opgestelde machines en installaties als ook voor klimmaterialen, maar nu ook voor het inspecteren van elektrisch verplaatsbare toestellen volgens NEN3140. Wij zijn een klein bedrijf met betrokken medewerkers, voorzien van een goed betrouwbaar systeem dat door ISO9001 is erkend. Juist daarom zouden klanten voor ons bedrijf moeten kiezen.”

Zie voor meer info: http://toolcare.nl

 

 

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier