Boer Staphorst: alles voor in en om het huis

Boer Staphorst B.V. is een familiebedrijf dat met 20.000 m² bedrijfsoppervlakte zich een begrip mag noemen in noord- en oost-Nederland op het gebied van bouwen en wonen. „Wij leveren aan aannemer, zzp-er en particulier alles wat met het huis of gebouw te maken heeft, van fundering tot en met het laatste schilderijhaakje, van erfverharding tot de inrichting van de tuin”, vertelt algemeen directeur Jouk Boer.

De opa en de vader van Jouk begonnen in 1958 met het bedrijf als slopersbedrijf: de vrijgekomen materialen werden tweedehands verkocht. Jouk: „Nu werken we met 140 werknemers, allemaal specialisten. Op het gebied van keukens en badkamers opereren we landelijk en soms zelfs internationaal. Voor de montage en installatie hiervan hebben we naast onze eigen medewerkers ons montagebedrijf met een team van zo’n 25 monteurs.”

Visie
Boer Staphorst wil eerlijk zaken doen en verantwoord ondernemen, voor zowel klanten en werknemers. Jouk: „En dan noem ik bewust de werknemers, want als ik optel hoeveel mondjes er van dit bedrijf moeten eten dan zijn dat er heel veel!”
Hij vindt dat reformatorische ondernemers zich veel meer moeten bundelen, maar zegt anderzijds ook met enige aversie te staan tegenover allerlei ‘kliekjesvorming’ met alle respect. Jouk: je moet soms aan bepaalde uiterlijke voorwaarden en protocollen voldoen om erbij te mogen horen. Ik zie het lidmaatschap van de VRO als instrument om bepaalde zaken van elkaar te leren. Hoe ver kan en wil je met ‘de massa’ mee? Wat kan wel en wat kan niet? Wat is voor jou de grens? Dan is het wel eens belangrijk om er met iemand over te kunnen spreken die op dezelfde golflengte zit, want uiteindelijke worstelen we allemaal met dezelfde vragen. Wij zien ons bedrijf niet als zelfverrijking maar het is onze verantwoording en ook onze plicht om naar onze naaste om te zien. We zijn daarom actief voor de weeskinderen en studenten in Malawi, maar ook in eigen land ondersteunen we instanties financieel of materieel. Ook mensen met een beperking proberen we dit moment in te passen binnen onze organisatie.

 

Contactgegevens
Boer Staphorst BV
Achthoevenweg 2
7951 SK Staphorst
Tel.: 0522-466800
Web: www.boer-staphorst.nl
Twitter
Boer Staphorst BV
WINACTIE | Wil jij kans maken op deze @CADAC_Nederland Meridian Woody buitenkeuken t.w.v. €799,-? Wij zijn benieuwd… https://t.co/HzjPfE1igJ
7 dagen geleden
Ben jij al klaar voor het nieuwe schooljaar? Bij ons vind je een groot assortiment aan bureaus en bureaustoelen. We… https://t.co/RIVsEvQEx2
1 week geleden