Beleving bij dierenhandel Hoogendoorn

„Wij hebben geen dierenspeciaalzaak, zoals zovelen in Nederland. Wij hebben een speciale zaak voor dieren. We onderscheiden ons duidelijk. Als was het alleen al door de beleving als je bij ons het terrein opkomt”, vertelt het kersverse VRO-lid Koos Hoogendoorn. Hij zegt lid te zijn geworden, maar ook wat te verwachten van de vereniging.
 
Samen met zijn vorig jaar aangestelde bedrijfsleider Herbert Lindhout voert hij het bewind van de in de verre omtrek bekend staand bedrijf. „Dit bedrijf is een uit de hand gelopen hobby, we begonnen met niets en zijn gezegend door God. We zijn dankbaar aan een ieder die in de loop der jaren hier gewerkt heeft en hier nu nog werkt, energie in dit bedrijf heeft gestoken, maar allermeest aan de Heere God!”, zo staat er op de site www.dierenhandelhooogendoorn.nl te lezen.
Op de ruim twee hectare grond zijn niet alleen dieren, zoals allerlei vogels, kippen, fazanten, eenden en ganzen, knaagdieren, zoals konijnen en cavia’s te vinden, maar ook minivarkentjes, kangoeroetjes en zelfs damherten zijn er te koop. Daarnaast is de klant voor al zijn dierverblijven, bodembedekking, medicijnen en voer bij Hoogendoorn aan het juiste adres.
Ook heeft het bedrijf een afdeling afrastering, waar menig tuinbezitter en hovenier op af komt. Vooral via internet gaat deze handel door heel Nederland, Europa, en zelfs buiten Europa weten ze Stolwijk te vinden.
„Wij leveren een totaalconcept. We merken dat de klant dat op prijs stelt en spelen in op de behoefte. Nederland loopt, ik vind het overdreven maar het is nu eenmaal zo, voorop in diervriendelijkheid in de wereld. Dat is positief, omdat de mensen bereid zijn geld neer te tellen voor hun huisdieren, maar levert ook kritische klanten op. Omdat we kwaliteit bovenaan hebben staan en daar ook niets van willen prijsgeven, zie je ook blijvend vertrouwen van de klant”, meent Koos.
„De mensen die hier komen, komen ook voor hun plezier. We hebben daarom heel wat beleving in ons bedrijf gebracht. Mensen kunnen hier bijvoorbeeld rustig op een bankje zitten te genieten van een ijsje”, vult Herbert aan.
Koos zegt van zijn lidmaatschap de VRO wel wat te verwachten. „Elk jaar een item centraal stellen, waar we met z’n allen over kunnen nadenken, zaken waar we allemaal mee te maken hebben, kunnen delen. Zondagsopenstelling is er daar een van, maar ook: hoe ga je met diefstal in je bedrijf om? Of: hoe ontsla je als christelijke ondernemer personeel, maar dan op een voor ieder verantwoorde manier? Daarin kun je op een, soms heel praktische manier veel van elkaar leren! “, aldus de Stolwijkse ondernemer.
Contactgegevens
Dierenhandel Hoogendoorn BV
Benedenkerkseweg 107
2821LB Stolwijk
Tel.: 0182-342859
Web: www.dierenhandelhoogendoorn.nl