Over VRO

VRO wil meer krachtenbundeling in achterban

De Vereniging van Reformatorische Ondernemers (VRO) wil meer samenbundeling van krachten onder ondernemers uit de achterban en start een ledenwerfactie. Voorzitter Johan van Holst: „Er zijn nog wel 5.000 ondernemers, die lid zouden kunnen worden. Als dat zo is, kunnen we écht iets betekenen. Ook voor elkaar!”.

Sinds 1994 functioneert de VRO als een belangrijke schakel in het contact tussen ruim 150 bedrijven en organisaties uit de reformatorische gezindte. De vereniging voorziet in de behoefte aan onderlinge verbondenheid van ondernemers die, vaak tegen de stroom in, de Bijbelse normen en waarden willen vasthouden in het zakenleven. De vereniging ziet in allerlei maatschappelijke ontwikkelingen van nu meer dan voldoende redenen om zich op te werpen als steunpunt.
Van Holst: „Het is belangrijk dat ondernemers zich in deze tijd gesteund voelen in de verwikkelingen rond allerlei principiële kwesties. De oorspronkelijke doelstelling van de VRO, het behoud van de zondagsrust, mag misschien in veel gevallen een gepasseerd station lijken. Toch is het elkaar tot steun zijn bij het formuleren van antwoorden op consequenties van seculier overheidshandelen een van de eerste aandachtspunten van de vereniging. Er zijn daarom ook lopende contacten met de RMU, de VRCL, verenigingen voor zondagsrust en direct of indirect met vele andere organisaties.”
Volgens hem vinden de leden van de VRO het waardevol om “in elkaars keuken” te mogen kijken en om te kunnen netwerken. „Dat blijkt wel de al maar groeiende belangstelling voor bedrijfsbezoeken en -contactdagen. Ook onze contacten met opleidingscentra, zoals het Hoornbeeck College, zijn van betekenis!” zo stelt hij vast.

Lid worden!
Volgens de VRO-voorzitter moeten alle reformatorische ondernemers absoluut eens een keer vrijblijvend een ledenbijeenkomst komen bezoeken. „Op de binnenkort geheel vernieuwde website, www.vroweb.nl, is altijd te zien welke activiteiten er op het programma staan. Via onze Academies delen we knowhow op het gebied van toerusting en zingeving. Ondernemers doen er goed aan om te komen zien wat we voor elkaar en elkaars business kunnen betekenen. We proberen als VRO-bestuur onze leden doorlopend met elkaar in contact te brengen, ook als het gaat over voordeelaanbiedingen voor leden, bedrijfsjubilea en andere belangrijke momenten.”

Opdracht
Maar de VRO is niet alleen maar uit op voordeeltjes. Van Holst: „Ondernemen in afhankelijkheid blijft een moeilijk punt.Het is goed dat elkaar telkens weer onder de aandacht te brengen. Het is een groot voorrecht als we persoonlijk mogen weten de zegeningen uit Gods rechterhand te hebben gekregen. Er zijn nog veel ondernemers die weten rentmeester te zijn en leven vanuit het besef dat er een opdracht ligt om de ontvangen (zakelijke) talenten te gebruiken tot Gods eer en ten goede van de samenleving. Ze zijn bij de VRO van harte welkom!”

Meld u vandaag nog aan als VRO lid via info@vroweb.nl en profiteer van € 100 korting op uw contributie voor het 1e jaar lidmaatschap.

Twitter
VRO @VROweb
DV 26 september 2017: bedrijfsbezoek bij Duifhuizen Lederwaren! Van harte welkom. https://t.co/6apACt7p9i
108 weken geleden
En hou ook 26 september alvast vrij in uw agenda: het bedrijfsbezoek bij @Duifhuizen in #Oud-Beijerland!
124 weken geleden
D.V. 13 juni 2017: Algemene ledenvergadering van de VRO. Gastheer is #Wesotronic #barendrecht. Meer info: https://t.co/dwKbxQ3XHz
124 weken geleden
Ton Twigt zojuist als nieuwe voorzitter van de VRO benoemd. Nadat Evert v Engelenhoven als bestuurslid is benoemd.
172 weken geleden