• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

Hoedenhuis De Linde
Jan van Schaffelaarstraat 35
3771 BS Barneveld
T 0342-49 1184
E info@hoedenhuisdelinde.nl
W www.hoedenhuisdelinde.nl

Hoedenhuis De Linde

Ondernemen zit Bertha van Veldhuizen-van der Zande van hoedenhuis De Linde uit Barneveld in het bloed. Er zijn in haar Barneveldse winkel al lang niet meer alleen hoeden te koop: ook de beenmode doet mee. Diverse hoedenwinkels vissen in dezelfde vijver, en crisis of geen crisis: Hoedenhuis De Linde biedt problemen te allen tijde het hoofd.

„Hoeden, kleding en mode hebben me altijd aangesproken. Een stukje vormgeving, het hebben over smaak en adviseren op dat terrein vind ik gewoon leuk om te doen”, vertelt Van Veldhuizen.
Toch hebben hoedenhuizen de wind niet mee. „Wie draagt er als man een hoed? Wanneer draagt een vrouw nog een hoed? Met de verwereldlijking van de kerken wordt dat ’s zondags ook steeds wat minder. We moeten het niet hebben van de mensen die Prinsjesdag bezoeken. En: de hoedenzaken die er zijn, vissen vaak in dezelfde vijver. We kennen elkaar en gaan overigens ook als collega’s met elkaar om. De klant ziet veelal dezelfde hoeden bij collega’s. Dat is een gevolg van het geringe aanbod op beurzen en bij fabrikanten. Om die reden garneren (versieren) we veel hoeden in ons eigen atelier, zodat we ons daarmee kunnen onderscheiden.”

Advies op maat
Ooit wel eens een man in de winkel? „O ja, hoor. Maar bijna altijd voor het commentaar, positief of negatief. Soms zijn de dames eerst alleen geweest en komen ze terug met hun man, omdat die het ‘helemaal niets’ vond. Soms komt hij enthousiast en positief ‘meedenken’. Natuurlijk proberen we -letterlijk- advies op maat te geven. Wat past er bij een groter hoofd? Wat bij een kleiner postuur? En heel belangrijk: wat past er bij jóuw persoonlijkheid. Daarom moet een goede verkoopster vanaf het eerste moment proberen door te krijgen met wat voor soort persoon ze te maken heeft. Bovendien is het heel erg plezierig als je de kring van de klanten van binnenuit kent. Een vrouw moet zich in de kerk met een hoed ook nog op haar plaats voelen. Zelf laat ik altijd eerst de klant zelf kiezen. Staat iets écht niet, zal ik dat in die bewoordingen niet zeggen, maar ik wil de vraag of men er zich prettig bij voelt aan de orde hebben en soms kies ik ervoor om te zeggen dat ik de ene hoed beter vind staan dan de andere. Het blijft een persoonlijke keuze!”, aldus Van Veldhuizen.
Voor beenmode komt de man niet vaak mee. Toch heeft men in Barneveld ook voor hem het een en ander in huis: herensokken en –kousen en ook herenhoeden.

Wow!
Ondanks dat de hoeden de wind in deze tijden niet mee hebben, blijft Van Veldhuizen goed gemutst. „Het is een uitdaging zo’n tent draaiende te krijgen en een nog grotere uitdaging om hem draaiende te houden. Ik heb goede verkoopsters, die hetzelfde gevoel hebben als ik altijd had toen ik nog meer in de winkel te vinden was. Het geeft een kick als jíj een klant blij hebt gemaakt en zelf iets verkocht hebt. Het gevoel van ‘Wow, die klant is binnen!’ En zeker in crisistijd!”

 

Zie voor meer info: https://www.hoedenhuisdelinde.nl

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier