• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

B. Stolker BV
Bokkeleane 3
8571 RN Harich
T 0514 - 602065
E info@deverborgenhoek.nl
W deverborgenhoek.nl

B. Stolker BV

Wie de natuur- en landschapscamping ‘De verborgen hoek’ in het Friese Harich eenmaal heeft gevonden, vergeet ‘m nooit meer. Met 14 hectare is eigenaar Bert Stolker een behoorlijke landeigenaar, maar biedt hij de bezoeker dan ook meer dan standplaatsen alleen. Die kan er zelfs een ‘chalet’ voor tien personen huren.

„Natuurlijk komen er hier niet alleen mensen uit de reformatorische achterban en niet alleen uit Rijssen, Zeeland en omgeving Barneveld, maar het zijn er wel veel uit die hoek”, vertelt Stolker, terwijl hij zijn camping laat zien. Het is er nu nog redelijk rustig, maar in het hoogseizoen zijn de meer dan 100 standplaatsen bezet met caravans, campers en tenten. De vijf aparte vakantiehuisjes (zes- en achtpersoons) en de vier chalets (zes- en tienpersoons) „Het is een aparte manier van ondernemen”, legt Stolker uit. „Het is échte seizoensarbeid. In de winter staat hier nagenoeg niemand en ben je druk bezig met het onderhoud van het enorme terrein en de gebouwen en in de zomer ben je het aanspreekpunt voor honderden gasten, groot en klein. Dan is het hele gezin er ook werkelijk bij betrokken, want we doen het met elkaar en nog graag ook”, vertelt Stolker.
„In de meivakantie heb je nog het meest intensief contact met de gasten, omdat er dan nog wat minder zijn. Dat is eigenlijk nog wel de mooiste tijd. De kinderen worden nogal eens uitgenodigd en vervullen zo ook een sociale taak. Een van hen heeft de diploma’s om ’s zomers in ‘het frietkot’ patat, snacks en ijs te verkopen”, zo vult zijn vrouw aan.
Kinderen hoeven zich op de camping werkelijk geen moment te vervelen: er zijn van allerlei dieren op de camping: herten, geiten, kippen en konijnen. Her en der staan zandbakken en speeltoestellen de kinderen kunnen naar hartenlust skelteren en de kleintjes kunnen in het kinderzwembad. Er wordt ’s zomers van alles georganiseerd, zelfs in de meivakantie is er nog een Bingo-avond. In de recreatieruimte is een ‘hangplek’ voor de wat oudere jongeren, die elkaar hier prima vermaken”, aldus de campingeigenaar.
Dat de camping een natuur- en lanschapscamping is, heeft volgens Stolker te maken met de visie hoe we met de natuur zijn omgegaan. „Het aantal plaatsen ging eerst naar 50 en daarna naar 100. Dit had als voorwaarde dat er 10 hectare agrarische grond voor ‘natuur’ werd ingevuld. Die natuur grenst nu aan onze camping. Er is gedeeltelijk bos, korenveld, kruiden en bloemrijk grasland met daarin ook nog twee poelen. Er zijn wandelpaden aangelegd, zodat de gasten van dit alles volop kunnen genieten! In het bos zijn inmiddels behoorlijk wat dassen, herten en reeën gesignaleerd.”
De gasten die uitgebreid willen genieten van het Friese landschap en cultuur komen absoluut aan hun trekken. Winkelen en culinair uitgaan kan in de historische plaatsen als Sloten, Stavoren, Bolsward en Joure en het IJsselmeer is nog geen vijf kilometer weg.
Wie op de camping wil verblijven, moet wel weten dat hij op een christelijke camping verblijft en zijn aankomst- of vertrekdag niet op een zondag plannen. Zondags is er gelegenheid om vier kilometer verder op in Oudemirdum (Ger.Gem.) of in Lemmer (PKN) naar de kerk te gaan en voor wie wil: ’s zondagsavonds wordt er gezongen onder leiding van allerlei muziekinstrumenten: een christelijke camping waardig!

Zie voor meer info: https://deverborgenhoek.nl

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier