• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

Boeken en muziek: Van der Boom
Voorstraat 41
3245 BG Sommelsdijk
T 0187 48 26 14
E info@boomboek.nl
W www.boekhandelvanderboom.nl

Boeken en muziek: Van der Boom

Boekhandel Van der Boom is te vinden in een historisch pand in een prachtig oud straatje van het Zuid-Hollandse dorp Sommelsdijk. Wanneer je de schitterende winkel binnen stapt, valt de orde, netheid en structuur direct op, maar ook de gemoedelijkheid van de klanten die binnen komen en een praatje maken. Precies wat Van der Boom wil.

Als een open boek legt Arjo van der Boom de historie van de boekwinkel op tafel: „26 jaar geleden zijn mijn ouders gestart met de nu goed lopende boekwinkel. Mijn vader was timmerman en mijn moeder had haar middenstandsdiploma. We begonnen beneden in een slaapkamer, de eerste levering was van De Banier. Ondanks het feit dat er al vier boekhandels in de omgeving waren, bleek het toch heel aardig te lopen. De slaapkamer werd te klein. De kasten vol boeken en de losse stapels stonden soms wel in de keuken, kortom: het was niet meer te doen. Het huidige pand hebben we in 1995 gekocht.”
De boekhandelaar: „We hebben inmiddels echt een regiofunctie: van Scherpenisse tot H.I. Ambacht toe. Ondanks dat kennen we zo’n 80% van de klanten. Wat ons opvalt, is, dat de mensen hierheen komen om nog écht de boeken in handen te hebben. In vergelijking met veel andere boekhandelaren hebben we de beschikking over een enorme ruimte. Zeker met onze bovenverdieping, waar we onze tweedehands- en actieboeken hebben. Sommige mensen komen hier wekelijks even aan. In het zitje waar koffie gedronken kan worden, worden de sociale contacten onderhouden. We fungeren echt als ontmoetingsplek.”
De boekenmarkt is een vrij stabiele markt en ook Van der Boom heeft te maken met de Wet op de Vaste boekenprijs. Arjo: „Dan moet je je proberen te onderscheiden in service, benadering van de klant en het aanbod van boeken, zodat de klant zich thuis voelt en de aankoop kan doen die ze wenst. Een team van vijf medewerkers zorgt dagelijks voor gastvrijheid, advies en service. Bij ons kan de klant ook terecht voor bladmuziek, cd’s, dvd’s. We treden de toekomst in vertrouwen tegemoet.”

Zie voor meer info: https://www.boekhandelvanderboom.nl

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier