• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

De Houtatelier
JC Hoogendoornlaan 37
2407 AB Alphen aan den Rijn
T 0651254520
E info@boomstamplanken.nl
W www.boomstamplanken.nl

De Houtatelier

Een uniek schitterend stuk hout voor een exclusieve vergadertafel. Of voor een plafonnière erboven. Een levendig gevormde houten plank voor de kapstok, of ‘gewoon’ een dwarsdoorsnede van de wortel van een olijfboom als kaasplankje. Aan unieke exclusiviteit ontbreekt het bij De Houtatelier in Reeuwijk bepaald niet.

Eigenaar Co Démoed, oorspronkelijk boomkweker in Reeuwijk, heeft een nieuwe passie voor bomen, maar wel een heel creatieve. Jarenlang kweekte hij jonge boompjes. Nu heeft hij het op de volwassen bomen, grote wortels en oude knoesten voorzien. Zelfs doodzieke bomen geeft hij een tweede leven, maar dan in stukken gezaagd en tot schitterend getekende planken verwerkt. Diverse ondernemers kunnen er hun representatieve ruimten op een exclusieve manier mee vullen.
„De boomkwekerij levert de laatste jaren niet meer op wat ik ervan verwachtte en vanwege mijn contacten met diverse hoveniers en anderen die in deze branche werken, kwam ik op het idee om mijn oude hobby om van hout iets decoratiefs te maken nieuw leven in te blazen. Vroeger maakte ik al exclusieve dingen op de draaibank: schalen, vazen, zelfs hoedenmallen draaide ik met de draaibank. Ik kocht een grote zaag, waarmee ik bomen en boomstronken van een meter dikte kan zagen en een nieuwe onderneming heeft inmiddels wortel geschoten”, zo vertelt hij.
Omdat het gezaagde hout eerst goed moet drogen, heeft de verkoop van zijn producten even op zich laten wachten. „Sinds een jaar ben ik nu echt aan de verkoop en heb inmiddels klanten uit België. Dat heeft ook met een stukje advertentiebeleid te maken. Nu ben ik zover dat ik hoop dat ook bedrijven zich aansluiten om bijvoorbeeld iets exclusiefs te laten maken voor hun kantoorpand of zakenrelatie. Als je bij mij iets koopt, is dat altijd iets levendigs, want hout blijft altijd leven. Hier heb ik een in de lengte doorgezaagde boomstam, waarvan je ziet dat het eigenlijk twee stammen zijn die in elkaar en verderop uit elkaar zijn gegroeid”, zo wijst Co op een bijna drie meter hoge exclusief stuk hout.
De klusbedrijven en de kleinere meubelmakers weten hem inmiddels te vinden. Maar ook voor de particulieren heeft de Reeuwijkse ondernemer diverse decoratieve houtelementen, zoals planken voor in de badkamer met een uniek boomstamblad als wastafel met een stenen kom er op. Maar ook: barbladen, baliebladen, boomstamtafelblad, wandplanken, boekenplanken, eettafel- en bijzettafelbladen, kaasplankjes, grotere en kleinere houders voor waxinelichtjes en houtelementen voor een side-table of tuinbank. Co: „Wij kunnen ook bladen uit meerdere planken maken wat zeker zo mooi of nog mooier kan worden. Wij kunnen bovendien u tips en trucks en wat wij aan kennis hebben met de klant delen, zodat er een passend en mooi eindproduct wordt verkregen.”
Kortom: bij De houtatelier Reeuwijk sla je in exclusiviteit de plank bepaald niet mis!

Zie voor meer info: http://www.boomstamplanken.nl

 

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier