• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

De Vos Milieu en Kwaliteitszorg
Fazantstraat 70
2902 JA Capelle aan den IJssel
T (010) 451 12 21 | 06-36219716
E info@devosmilieuenkwaliteitszorg.nl
W www.devosmilieuenkwaliteitszorg.nl

De Vos Milieu en Kwaliteitszorg

Als het op kwaliteit van allerlei processen in de onderneming aankomt, gaat het ook om een goed advies en iemand die je bij de hand neemt om te komen waar je wilt. Louis de Vos van De Vos Milieu en Kwaliteitszorg weet dat uit jarenlange ervaring bij een topbedrijf.

„Een jaar geleden begon ik voor mezelf en ‘het loopt als een trein’”, vertelt hij. „Dat is niet vanzelfsprekend. Toen ik enige tijd geleden plotseling door een reorganisatie werkeloos werd, zag het er allemaal niet zo rooskleurig uit. Naast het feit dat ik de Heere heb gebeden hoe het nu verder moest, dacht ik: Louis, waar ben je goed in en hoe kun je daarmee verder en is daar markt voor? 35 jaar ervaring op het gebied van Arbo, Quality, milieu en certificering moest toch aan de man te brengen zijn. Ik heb wat marktonderzoek gedaan en met drie toezeggingen ben ik naar de Kamer van Koophandel gegaan om mijn bedrijf te vestigen. De drie toezeggingen hebben nooit tot facturering geleid en toen werd het stil. Heel stil. Dat maakt je dan wel even heel afhankelijk. Tot ik uit de meest bizarre hoek ineens toch opdrachten kreeg en het ene werk leidde tot het volgende.”
Sindsdien is De Vos bezig met wat hij eerder in dienstverband deed: hulp bij ISO-certificering, aanvragen van omgevingsvergunningen en Milieu Effect Rapportages, interne audits, OHSAS-certificeringen, Risico Inventarisatie en Evaluatie en veiligheidsvraagstukken. Louis: „Als een bedrijf voor een bepaalde ISO-certificering in aanmerking wil komen, spreek ik eerst af om te kunnen inventariseren en op de werkvloer daadwerkelijk te kunnen bekijken hoe de processen verlopen. Het is belangrijk dat het ook gaat zoals je bedoelt en zegt. Daarna stellen we een plan met de bijbehorende doelen op en om in kwaliteit te groeien naar wat uiteindelijk de slagroom op de taart is: de certificering.”
Onderweg in het arbeidsproces kunnen er altijd minder wenselijke dingen gebeuren, daar hoeft geen enkele ondernemer bang van te worden. De Vos: „Het is dan belangrijk dat die worden afgehandeld op de manier zoals afgesproken en als er naar aanleiding daarvan ook maar wordt gekeken naar hoe die dingen kunnen worden voorkomen.”
De Vos zou het leuk vinden dat hij collega-ondernemers in VRO-verband met zijn expertise van dienst kan zijn en zegt bereid te zijn daarover een workshop te geven. We kijken ernaar uit!

Zie voor meer info: http://devosmilieuenkwaliteitszorg.nl

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier