• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

DeWitEQ
Lindelaan 46
2951 BN Alblasserdam
T 085-0662314 / 06-20426661
E info@dewiteq.nl
W www.dewiteq.nl

DeWitEQ

Dewiteq voor drukverhoging, waterzuivering en waterontharding

 

Als iemand aan Cees de Wit van waterzuiveringsspecialist Dewiteq uit Alblasserdam vraagt wie hij is, antwoordt hij: „Ik wil graag mensen helpen met comfort op het gebied van waterhuishouding.” Cees leidt een bedrijf dat zowel voor de particuliere als de zakelijke markt waterontharders en andere waterzuiveringsproducten levert voor zacht en zuiver water. „Voor de gezondheid en het gehele huis, maar ook voordelig voor de portemonnee.”

 

Cees begon ooit als postbode, hoewel met tegenzin, en raakte geboeid door de doe-het-zelf-handel. Hij vertelt: „Ik begon als krullenjongen op de hout- en bouwafdeling. Toch wilde ik na verloop van tijd wel weer wat anders en ben toen op de ijzerwarenhandel terechtgekomen. Toen werd ik door iemand in de kraag gevat om bestellingen weg te brengen, maar stapte toch ook weer over naar het hang- en sluitwerk en railsystemen. Ik kwam bij een Duitse firma te werken en verkocht sloten ten behoeve van vluchtluiken in de touringcars. Je hebt het goed: ik heb brede interesses !”

 

Ontstaan

Een poging om voor zichzelf te beginnen mislukte aanvankelijk, bleef toch vier dagen in de week in loondienst in de machinebouw, die failliet ging en toen kwam de coronatijd. „Ja, wat ga je nog doen op je 57e ? Nu was ik hobbymatig al lange tijd bezig me te verdiepen in waterzuivering. Ik werd enthousiast van zacht water waardoor ik waterontharding erbij bent gaan doen. En zo kwam van het een het ander en is DewiteQ ontstaan,” aldus Cees.

 

Drukverhoging en ontharden

Highlight is wel zijn kunst en kunde om in een bestaand watersysteem de druk te verhogen zonder dat het leidingstelsel wordt aangepast. De ondernemer: „Waterontharders nemen vaak zo’n 0,2 bar druk weg van het systeem. Ik kan de normale druk van 2 bar vaak wel ophogen tot 3,5 bar. Als je dan onder een regendouche staat, ervaar je ook nog eens een behaaglijke straal. Het is bij ons ook mogelijk heetwatersystemen toegepast te krijgen, want die kunnen ook werken met  gezuiverd water. Diverse takken van sport hebben gezuiverd of gedemineraliseerd water nodig: van de bakker, de horeca en de opticien aan toe. Vandaar dat ik nu druk bezig ben met de presentatie bij bedrijven. En iedereen die belangstelling heeft, particulier of zakelijk: de adviesgesprekken zijn bij ons altijd gratis!”

 

 

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier