• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

Dugros Tassengroothandel
Lamborghinilaan 2
3261 ND Oud-Beijerland
T 0186-630 283 / 06-46549490
E pieterduifhuizen@dugros.nl
W www.dugros.com

Dugros Tassengroothandel

Dugros, niet zomaar een tassengroothandel

 Of je nu bij een speciaalzaak in lederwaren een tas koopt of bij de Kruidvat: grote kans dat deze bij Dugros, groothandel in lederwaren in Oud-Beijerland, vandaan komt. Hoe kom je zover? „Als een partner samenwerken met onze klant: dát is de key en daar staan wij voor,” aldus mede-eigenaar Pieter Duifhuizen.

De derde generatie van de familie Duifhuizen is inmiddels aangetreden in de lederwaren. „Wij zijn al zo’n 65 jaar de specialist in onze branche. Samen met mijn vader hebben wij de groothandel in betaalbare fashionaccessoires voor ons rekening genomen onder de naam Dugros. Dit doen we niet alleen, maar samen met zo’n 60 collega’s. Wij verkopen ons assortiment op drie manieren. Allereerst hebben we zeven eigen merken, zoals Zebra, Micmacbags en Charm London. Deze merken verkopen we via onze cash & carry, webshop en vertegenwoordigers. Naast de merken bieden we private label mogelijkheden aan. En ten derde zetten wij op consignatie tassenmolens weg bij winkelketens, zoals Etos en Primera. Onze handel komt voor een deel uit Europa en China, maar het meest (zo’n 65 procent) vanuit India,” vertelt Pieter niet zonder enige trots.

Partnerschap India

Voor Dugros geldt ten allen tijden: er wordt maatschappelijk verantwoord ondernomen in al de fabrieken waar mee wordt samengewerkt. Pieter: „Leveranciers moeten voldoen aan standaarden. Is dat niet het geval, dan doen wij geen zaken! In 2008 is Dugros met een Indiase fabriek een partnerschip aangegaan. Onze partnerfabriek is LWG (Leather Working Group) gecertificeerd, hetgeen staat voor verantwoorde inkoop van leer voor de industrie en voor consumenten. Ook de tests waaraan onze producten moeten voldoen, gaan enorm ver. Ja, dus ook het lederen riem van de Action dat bij ons vandaan komt, voldoet aan deze strenge normen en kan desondanks redelijk goedkoop in de winkel liggen. Sinds een aantal jaren is Dugros ook partner van Solidaridad en draagt ons bedrijf ook bij bij aan het verduurzamen van de leerindustrie in Kolkata.”

Partner voor de klant

Dugros is niet zomaar een groothandel. „Wij willen leveren wat onze klant wil: meer klanten in de winkel, zo min mogelijk gedoe en geen risico,” aldus de ondernemer. „Met onder andere een gebruiksvriendelijke webshop, snelle leveringen, lage minimale orderwaardes, trendrapporten, inspiratieblogs en eerlijk advies lukt het Dugros om jaar op jaar meer retailers te helpen naar een betere verkoop.”

Altijd uitdagingen

De uitdaging voor Dugros ligt volgens Pieter voornamelijk in het in de breedte van de markt nog beter van waarde kunnen zijn voor de klant. „We houden de vinger aan de pols als het om trends gaat: we willen de klant laten zien wat hij nodig heeft voordat hij het zelf doorheeft. Blijvende uitdaging is ook de juisten mensen op de juiste plaats te hebben. Bovendien werken we hard aan uitbreiding in het buitenland. Daar zijn we op dit moment aan toe,” aldus Duifhuizen.

 

Voor meer info: www.dugros.com en: https://www.youtube.com/watch?v=irT1R4QFvF4&t=8s

 

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier