• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

Eilanden-Nieuws
Langeweg 13
3245 KE Sommelsdijk
T 0187 471020
E info@eilandennieuws.nl
W www.eilandennieuws.nl

Eilanden-Nieuws

„Ruim 80 jaar jong en springlevend”, zo presenteert zich het weekblad Eilanden-Nieuws zich op de eigen site. „We geven op een betrouwbare manier, zonder sensatiezucht, aan zowel de lezer als de adverteerder een podium. We gaan daarbij nét even dieper en verder dan de collega”, zo vult directeur Ab van der Veer dat nader in.

Het weekblad Eilanden-Nieuws werd in 1928 opgericht met als doelstelling Bijbels gefundeerd regionaal nieuws te brengen. Decennialang verschijnt de krant twee keer per week met een gevarieerd aanbod aan nieuws en achtergronden over kerkelijke, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen. Op zich al een bron van kleine geschiedschrijving van Goeree-Overflakkee.
Het Eilanden-Nieuws staat onder andere bekend vanwege de ruime aandacht aan verenigings- en kerkelijk nieuws. Van der Veer: „We vormen al jarenlang dé belangrijkste bron van streeknieuws voor de inwoners van Goeree-Overflakkee en velen daarbuiten. Kenmerkend is dat we naast het grote nieuws ook het kleine nieuws brengen, dat vele (oud-) Flakkeeënaars direct raakt. We zijn een van de weinige bladen die nog twee keer per week uitkomen en daardoor in staat zijn álle familieberichten op te nemen. Onze dinsdageditie wordt huis-aan-huis verspreid (22.300 exemplaren) en de vrijdageditie kent abonnees (5800 exemplaren). Het mooie is, dat we nog een kleine 500 abonnees buiten het eiland hebben, waarvan ruim 200 in Zeeland.”
Het Eilanden-Nieuws weet de adverteerders te binden door ‘dicht bij hen te staan’. De directeur: „Zo’n regionale krant als de onze komt tot in de haarvaten van de samenleving. Als er in de omgeving een consumentenbeurs wordt gehouden, zijn we er als de kippen bij om te participeren. We verzorgen ook de themabijlage van de regionale zorginstelling en andere specials zoals over de openingen van bedrijven, Kijk bij de boer, een 55+-bijlage en een bedrijvenmagazine. Daarom durf ik gerust te stellen: wij zijn méér dan krant alleen.”

 

Zie voor meer info: https://www.eilandennieuws.nl

 

Directeur Ab van der Veer

 

Actueel

Actueel

Ok 1

Op DV 19 november 2019 zijn we te gast in het prachtige stadje Elburg. Zet deze datum alvast in uw agenda !

Meer nieuws

Lid Worden

Ledenwerfactie Wie nú besluit lid te worden, betaalt 200 euro in plaats van 250 euro voor 2019. Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact me [..]

Klik hier