• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

Essenzo BV
Burg. Van Reenensingel 101
2803 PA Gouda
T 088-2806010
E dirk@essenzo.nu
W www.essenzo.nu

Essenzo BV

Essenzo Business School springt in op veranderde vraag

 „Voldoen aan de vraag vanuit het werkveld op administratief en commercieel terrein! De vraag overtreft ook bij ons het aanbod.” Dat is het antwoord van directeur Dirk Goijert van Essenzo Business School in Gouda. „Met de overname door Snelstart en de ontwikkelingen in de markt is de nadruk op advisering komen te liggen.”

 

Goijert legt de vinger bij de ontwikkelingen in de aloude boekhouders- en administratiebranche. „Die is niet meer wat die geweest is. Van een administratie- of boekhoudkantoor wordt anno 2023 niet meer alleen gevraagd of de cijfers kloppen, maar veel meer of dat men de cijfers kan duiden. Oftewel: niet alleen ‘meten is weten’, maar: ‘weet je ook wat je meet?’ Binnen het mkb is er een toenemende vraag naar mensen die daarin opgeleid worden. Dit, mede vanwege het feit dat het mkb door de jaren heen veel meer te maken heeft gekregen met complexe wet- en regelgeving. Bovendien moet men veel meer verantwoorden dan vroeger,” legt Goijert uit.

Fris bloed

De opleidingen bij Essenzo gaan altijd uit van vier dagen praktijk en één studiedag in Gouda. Goijert: „Bij de mbo-opleidingen heet dat BBL (Beroeps Begeleidende Leerweg) en bij de hbo-opleidingen ‘duaal’. Met ingang van augustus bieden we de hbo-opleidingen Financieel-, Proces- en Commercieel Management aan en op mbo-niveau kunnen de studenten zich inschrijven voor de opleiding ‘Junior accountmanagement’.  Ondernemers kiezen voor onze studenten, omdat ze gemotiveerd zijn en ze merken dat ‘fris bloed’ in de vorm van een zich ontwikkelende werknemer een positieve olievlekwerking heeft op de overige medewerkers.”

Essenzo is trots op haar bevlogen docententeam. De docenten vormen een zeer belangrijke pijler in het onderwijsconcept. Vrijwel alle docenten zijn professionals met ervaring in het zakelijke domein die gepassioneerd kennis en ervaring over hun vakgebied overdragen. Daarnaast hebben de docenten een essentiële rol in het niveau van de opleiding, aangezien zij de theorie en literatuur weten te vertalen naar de dagelijkse praktijk.  Deze manier van leren is van ongekende waarde voor de ontwikkeling van de student en de organisatie waar de student werkzaam is, aldus de directeur.

Identiteit

Essenzo hecht veel waarde aan de persoonlijke vorming en groei van de studenten. Voor Essenzo is het belangrijk dat de student een sterke persoonlijkheid heeft en zichzelf bewust is van sterke en zwakke kanten. Studenten van Essenzo zijn daarnaast aanspreekbaar op integriteit en betrouwbaarheid. Persoonlijke betrokkenheid ziet Essenzo als een waarde die voortkomt uit haar christelijke identiteit. Goijert: „De christelijke identiteit van Essenzo is zichtbaar in de persoonlijke omgang van Essenzo met studenten en in de omgang van studenten onderling. Studenten kennen respect in de omgang met docenten en elkaar en kennen hun plaats binnen Essenzo en op de werkplek. Genoeg bedrijven die geïnteresseerd zijn in onze studenten en in de mogelijkheid hen te helpen aan een gedegen opleiding. Het is een van de redenen waarom we (weer) lid zijn geworden van de VRO.”

 

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier