• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

Hoedenspeciaalzaak Nelly
Dam 42
2951 GB Alblasserdam
T 078 6913698
E info@hoedenspeciaalzaaknelly.nl
W www.hoedenspeciaalzaaknelly.nl

Hoedenspeciaalzaak Nelly

Bij Hoedenspeciaalzaak Nelly te Alblasserdam weten ze van de hoed en de rand. Al generaties lang.

Enthousiast vertelt eigenaresse Ellen over het ontstaan van deze hoedenspeciaalzaak die al sinds jaar en dag een bekend begrip is in Alblasserdam en de wijde omgeving. „Oma Houweling begon in 1932 een hoedenzaak, ondanks het feit dat ze op dat moment al vijf maanden zwanger was van dochter Nelly. Oma was ondernemend, ze had een opleiding gedaan en al eerder in een hoedenzaak gewerkt. Voldoende kennis en ervaring om direct een winkel te starten, hoewel opa veehandelaar was. Best bijzonder voor die tijd. De zaak ging door, ondanks een bombardement in de Tweede Wereldoorlog. In 2005 heb ik de zaak weer over kunnen nemen van mijn moeder”, zo vertelt ze.

De Alblasserdamse: „Wij bieden nu een groot assortiment hoeden aan voor zowel dames, heren en kinderen. Ook verkopen sjaals, tassen en bijouterieën. We garneren de hoeden ook in ons eigen atelier, zodat we goed op de wensen van de klant kunnen inspelen. Doordat we beurzen bezoeken (monstercollecties) kunnen we zelf de hoeden echt uitzoeken op kleur, vorm en aantallen. We hebben regelmatig agenten van modemerken in huis”.
95% van de bezoekers komt uit de kerkelijke gezindte. Soms zijn er mensen die een hoed kopen voor een heel speciale gelegenheid, zoals voor het dopen van een schip of speciaal moment in de paardensport.
Op de vraag waar ze goed in is, zegt ze: „In alles wel een beetje, denk ik. Anders hadden we het toch geen 82 jaar volgehouden? We hebben een gezellige winkel, zijn klantvriendelijk, bieden een goede service. Ons motto is: ‘help de klant zoals je zelf ook benaderd wil worden. Wees gewoon en verplaats je in de mensen’ Dat alles onder een eerlijk advies, waarvoor we echt de tijd nemen, soms onder het genot van koffie met chocolade. Hopelijk kunnen we zo nog jaren doorgaan. Laten we het daarin van Hem verwachten.”

Zie voor meer info: https://www.hoedenspeciaalzaaknelly.nl

 

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier