• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

Kunstgrasgigant
Dalenoord 66
3079 ZC Rotterdam
T 06-26088967
E info@kunstgrasgigant.nl
W www.kunstgrasgigant.nl

Kunstgrasgigant

Het verhaal van het in 2011 gestarte bedrijf De Kunstgrasgigant is een mooi staaltje ondernemerszin in crisistijd. Drie Rotterdamse ondernemers van Twigt Parket, van Van der Wel Hoveniers en van Van der Wiel Makelaardij staken de koppen bij elkaar en hopen volgend jaar hun derde filiaal te openen. De Kunstgrasgigant groeit écht!

Jan Twigt, een van de drie deelnemers steekt het niet onder stoelen of banken: „We zijn een partij in Nederland geworden: de grootste van West-Nederland. De concurrentie kijkt naar ons en dat terwijl we in 2011 tegen elkaar zeiden: „We móeten iets in deze magere jaren. Laten we de koppen bij elkaar steken en profiteren van ieders know-how! We begonnen op zaterdag in Riddderkerk, want een van ons had daar een loods leeg staan en inmiddels zijn we, net zoals op het tweede filiaal in Lisserbroek, nagenoeg de hele week in de weer.”
Twigt legt het succes van de onderneming uit: „Wij hebben altijd alles op voorraad. Het eerste jaar hebben we de opbrengsten nagenoeg alleen maar aangewend om voorraden aan te kopen. De geïnteresseerde klant krijgt van ons geen staaltje gras. We nodigen hem of haar uit. We verkopen bovendien geen Chinees spul met een te hoog lood-cadmiumgehalte dat toch een keer vrij komt en kwalitatief niet kan opboksen tegen de Ten Cate vezels uit Holland. We nemen genoegen met wat lagere marges en hebben geen tussenhandel. Deze componenten bij elkaar zijn in het voordeel van de klant.”
Die klant heeft heel wat uit te zoeken bij De Kunstgrasgigant, want kunstgras is in vele soorten en maten en voor allerlei doeleinden te verkrijgen. Jan Twigt: „Wil iemand speelgras voor in de tuin of voor een sportveld(je), is dat nauwelijks van echt te onderscheiden. Wil iemand siergras, dan is dat qua kleur en kwaliteit aangepast. Wil iemand kunstgras binnen, op een balkon, of in het bedrijf of op een beurs, is dat doorgaans wat korter om het te kunnen stofzuigen. Voor ieder wat wils op grasgebied!”
Erg veel positieve reacties, ook op de Facebookpagina van het bedrijf, krijgt de Kunstgrasgigant over een onlangs bij een school gerealiseerd project, waarbij kunstgras op het plein werd aangelegd. „De kinderen worden er rustiger van. We hebben er de kwaliteiten van de pakketlegger kunnen verenigen met die van de hovenier: er is in allerlei kleurtjes kunstgras gewerkt en in natuurlijke vormen en vlakken. Jan Twigt: „We zijn inmiddels gecertificeerd voor het aanleggen van gemeentelijke speeltuintjes en samen met de certificering van onze valdempingsplaatjes levert dat weer erg veel nieuwe kansen op!”

Meerdere vestigingen:

Zie voor meer info: https://www.kunstgrasgigant.nl

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier