• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

Kwetters – Hardeman Egg Group
Grote Bosweg 25
3771 LJ Barneveld
T 0318-830100 / 06-53175085
E henkjandekat@kwetters.com
W www.kwetters.com

Kwetters – Hardeman Egg Group

Henk Jan de Kat (Kwetters): ‘Natuurlijke groei is het mooiste’

Binnen de groeiende eierengroothandel Hardeman Egg Group, waar nu al zo’n 300 verschillende medewerkers actief zijn, zijn ze altijd zoekend naar talent. Marketing & salesmanager Henk Jan de Kat: „De meesten komen via social media.”

 

De Kat over ‘zijn bedrijf: „Wij hebben een redelijk platte organisatie: 40 mensen in office en de rest is buiten actief: denk aan onze chauffeurs die eieren brengen en halen. Daarnaast hebben we onze eigen boeren als stakeholders. In Landsmeer hebben we ons ei-verpoederingsbedrijf Adriaan Goede waar 40 mensen werken. Met elkaar verkopen we een mooi product, wat de hele wereld overgaat. Zeer recent hebben we onze speciale ei-promotie campagne Powerful Eggs kunnen verzilveren met een eigen doosje in de SPAR. Binnen deze dynamiek is goed personeel altijd welkom!”

 

Als er iemand op sollicitatie komt, bereidt Henk Jan zich altijd voor. „Ik kijk eerst naar het huidige team en vraag me af waar iemand mee gaat samenwerken. Is iemand naar binnen of juist naar buiten gericht? Hoe gestructureerd is iemand en kan hij of zij punctueel werken? Over het algemeen kijk ik meer naar bereidwilligheid dan naar papieren. Interessant is: wat iemand in zijn huidige werkzame leven heeft gedaan? Wat zijn de nevenfuncties en hoe staat die persoon in het leven? Is het iemand die vooral ‘goed op de tent past’ of is het iemand die in staat is om mee te denken in nieuwe ontwikkelingen. Natuurlijk allemaal in verhouding met de functie waar het om gaat,” aldus Henk Jan.

 

Kwetters is op zoek naar een online-marketeer. „Dan gaan we eerste even met collega’s om tafel om teamwensen en functie te bespreken. Daarna plaatsen we meestal een bericht op de social media, zoals LinkedIn. Het voordeel daarvan is dat we een netwerkbereik hebben van zo’n kleine 4000 ‘vrienden’. Heb ik iets meer haast, dan schakelen we wel eens een werving-selectiebureau in, waar je over het algemeen een hoog slagingspercentage hebt. Zo’n profiel hebben we net opgesteld voor een online-marketeer om onze campage Powerful Eggs verder aan te jagen en in de markt zetten. Maar eerlijk is eerlijk: in deze tijd van personeelstekorten heb je niet altijd meer ‘iets te willen’. Het mooie van onze locaties zijn, dat we scholen als Windesheim en de Wageningen Universiteit in de buurt hebben. Daar komen nogal eens mensen vandaan die in een afstudeerfase of traineeship bij ons beginnen. Het mooiste is als je als bedrijf van een ‘natuurlijke groei’ kunt spreken. “

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier