• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

Ligthart Groep BV
Willem Beukelszstraat 9
3261 LV Oud-Beijerland
T 0186-622301
E hilbert@ligthartgroep.nl
W www.ligthartgroep.nl

Ligthart Groep BV

Ligthart: ‘Op een gegeven moment sta je voor ‘loslaten’ en ‘goede mensen vinden’

Het profiel van de Oud-Beijerlandse Ligthart Groep als totaalpartner in vastgoedonderhoud, bouw en industriële en civiele straal- en schilderwerken, is dat van een familiebedrijf. De mannen die aan het roer staan, zijn Maarten en Hilbert Ligthart, die hun bedrijf in 2010 startten. „We groeien en zijn toe aan verdere professionalisering als volgende stap.”

 

In 2006 startte Hilbert als zzp’er een schildersbedrijf onder de naam Ligthart Schilders. Al snel groeide de vraag vanuit zijn klanten en nam hij de eerste timmerman in loondienst. Het bedrijf bleef groeien en met het samengaan met het bedrijf van broer Maarten Ligthart in 2010, breidde het aantal diensten nog verder uit. Het in Oud-Beijerland gevestigde bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een gewaardeerde partij voor onderhoud en beheer van vastgoed en zowel industriële als civiele projecten. Hilbert: „Waar nodig, gaan we op zoek naar innovatieve oplossingen, maar ook voor ‘gewoon’ onderhoud is Ligthart Onderhoudsgroep graag ieders professionele partner. We kennen nog steeds de twee bloedgroepen: de een voor het schilderwerk voor particulier/vereniging van eigenaren (VvE) en bedrijfsmatig vastgoed, waarbij groot en klein onderhoud door de bouw- en service afdeling wordt meegenomen. Daarnaast zijn we een professionele partij voor het stralen en conserveren van stalen constructies en installaties. We doen aan  betonherstel of leggen een volledig nieuw vloersysteem, maar onderhouden ook  industriële objecten zoals waterzuiveringsinstallaties, bruggen, hekwerken en veel meer. Met onze geavanceerde, mobiele apparatuur werken we op alle denkbare locaties, zoals op grote hoogten, langs de weg of midden op zee. Ook projecten ’s avonds of midden in de nacht zijn voor ons geen enkel probleem. We werken midden in het Botlekgebied, maar mogen ook het Ministerie van Defensie tot onze klantenkring rekenen.”

 

Groei

In samenwerking met Ligthart ervaar je nog steeds de betrokkenheid van een familiebedrijf, zo verzekert de commercieel directeur. Hilbert: „Kwaliteit en service staan bij ons voorop. We hebben inmiddels zo’n 28 vaste medewerkers en kunnen daarnaast periodematig personeel elders inhuren. Het voordeel van een familiebedrijf is dat het korte lijntjes kent en elkaar aanvoelt. Bovendien hebben we meer dan een doorsnee bedrijf het gevoel van ‘we doen het sámen’. Ieder heeft wel zo zijn eigen specialisme. Daarbij houden we van glasheldere communicatie, transparantie en openheid. Ik zeg altijd: ‘Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen’.

Als wij personeel aannemen, moeten deze passen binnen dat bedrijfsprofiel, waarbij de christelijke identiteit altijd minimaal zal moeten worden gerespecteerd. We groeien en kunnen en zijn klaar voor een volgende stap. Als familiebedrijf sta je op een gegeven moment voor keuzes als ‘verder loslaten’ en ‘goede mensen vinden’.”

 

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier