• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

Loon- en Schilderwerken K. Klaassen
Parallelweg 6
3848 AA Harderwijk
T 0341-41 2628
W www.schilder-nu.nl/harderwijk/loon-en-schilderwerken-k-klaassen

Loon- en Schilderwerken K. Klaassen

Schilder Klaassen van Loon- en Schilderwerken K. Klaassen uit Harderwijk moet het hebben van mond-op-mondreclame. Daarmee heeft hij dan ook wel een heel eigen klantenkring opgebouwd en draait hij soms zelfs behoorlijk wat overuren.

„Als kleine jongen wilde ik niets liever dan net als mijn vader eendenboer worden. Een beroep wat veel voor kwam in Harderwijk. Na het lager onderwijs koos ik voor het schildersvak. Ik was bijna 15 toen ik van school kwam en hier en daar al een verfklus mocht klaren. Ik schilder binnen en buiten, behang en wanneer ik zie dat er bijvoorbeeld slechte onderdelen vervangen moeten worden kan ik dat ook doen in overleg met de klant. Ik geloof dat ik bij de klanten bekend sta als vakman die kwaliteit levert”, aldus Klaassen.
Klaasen verft het liefst met verf op terpentinebasis. „Zelf verf ik altijd met de kwast en gebruik geen roller. Verf op terpentinebasis glanst meer, je kunt een dikkere laag opbrengen en rotte plekken in het hout zie je door verf op terpentine basis eerder. Verf op waterbasis glanst minder; grotere oppervlakten moet je echt met een roller doen. Bij hoge luchtvochtigheid droogt de verf bijna niet en bij warm weer droogt het onder je kwast al bijna op. Wat betreft de duurzaamheid maakt het weinig uit. Een goede buitenverf kan er zeker wel zo’n acht jaar opzitten. Binnen is dat meer afhankelijk van wat men mooi vindt en is men meer afhankelijk van met hoeveel mensen er in een huis geleefd wordt.”
De kracht van zijn bedrijf ligt volgens hem in ‘vertrouwen’. Klaassen: „Ik houd me aan afspraak en tijd. En bel anders de klant vroegtijdig op wanneer het later wordt. Het mooie van dit werk is dat ik zelf de tijd in kan delen. Soms ben je van het weer afhankelijk. Wanneer het regent of vriest, moet ik binnen aan de slag. ’s Winters doe je veel binnenwerk en is er ook gewoon minder werk. ’s Zomers draai ik overuren. Alhoewel de zon je dan weer parten speelt. Het mooist is dan om achter de zon aan te verven.”
Klaassen doet zijn werk met veel plezier. Hij zegt daar zelf over: „De mensen kennen mij als de ‘zingende schilder’.”

Zie voor meer info: https://www.schilder-nu.nl/harderwijk/loon-en-schilderwerken-k-klaassen

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier