• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

Moovle Global
Nieuwland Parc 398
2952 DD Alblasserdam
T 085-0491551
E chris@moovle.global
W www.moovle.global

Moovle Global

Moovle Global ‘regelt het’ zonder roer en wielen

 

Chris Jonas is onlangs met Moovle Global uit Alblasserdam lid geworden van de VRO. Moovle Global heeft zijn activiteiten ‘all over the world’ en Chris is er officieel ‘business development manager’. „Ik ben verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe verkeren en de intensivering van ons huidig klantenpakket. Voor de meesten van hen regelen we transporten met breedte- en zwaartetransporten maar we hebben ook een groeiend Azië-Europa containervervoer,” zo probeert hij zijn functie duidelijk te maken.

 

Jonas is al lange tijd geboeid door het internationale vervoer: al op 20-jarige leeftijd bemoeide hij zich met het verschepen van goederen en deed hij zaken met mensen in Azië en Amerika. Tijdens coronatijd werd hij logistiek directeur van de Betuwse firma Tuinmeubelshop, als een kleine tussenstap, maar sinds begin 2023 houdt hij zich vanuit het havengebied weer bezig met internationale logistiek.

 

Move All

Chris: „Dat is weer een omschakeling, maar ik heb het prima naar mijn zin. Moovle Global is in 2016 opgericht door Marinus van der Sluijs. Hij bouwde een carrière op in overmaatse zendingen en transporten van zware vracht en machines en verdiepte zich in import- en exportdistributieconcepten. Moovle kan ook worden uitgesproken als ‘Move All’, wat aangeeft dat we alles overal bezorgen. Elke kleur van ons logo vertegenwoordigt ook onze diensten: oranje verwijst naar ‘veiligheid’ bij zwaar tillen, blauw is de kleur voor ‘ocean & air’, terwijl de kleur zwart verwijst naar asfalt en banden. De scherpe lijnen en hoeken in het bedrijfslogo verbinden punt A met punt B en laten een solide oplossing zien. Moovle is dé logistieke dienstverlener voor machines en materieel wereldwijd. En als het gaat om de waarden die we nastreven: toewijding, betrouwbaarheid en respect voor goederen en relaties is ons handelsmerk.”

 

Geen roer en wielen

Moovle Global heeft in Alblasserdam een loods van 9000 vierkante meter en een buitenterrein van zo’n 3000 vierkante meter. In Werkendam hebben ze nog eens zo’n  10.000 vierkante meter warehouse ter beschikking en 7.000 vierkante meter buitenterrein. Daarnaast hebben ze op Schiphol ook opslag van 1.000 vierkante meter dat gecoördineerd wordt door het Schiphol kantoor van Moovle. Chris: „Wij hebben op zich geen roer en geen wiel, maar wél onze contacten. Het enige dat we hebben, zijn vier diepladers en onze loodsen, maar daar blijft het ook bij. We regelen en begeleiden allerlei transporten en verzorgen het hele proces. Dit betreft onder andere het regelen van douanedocumentatie voor import en export. Het laden, verpakken, afleveren, verzekeren en dergelijke en ook het afwikkelen van de administratieve zaken behoort tot onze taak. Naast de kennis, ervaring en een wereldwijde netwerk van agenten biedt Moovle Global ook interne douanediensten aan, waaronder Fiscale Vertegenwoordiging, om de risico’s op vertragingen in waardevolle toeleveringsketens zo klein mogelijk te houden. Al onze activiteiten worden gecontroleerd en gemonitord via een geavanceerd IT-systeem waarmee onze mensen de klant op het juiste moment kunnen informeren met de juiste gegevens in de supply chain.”

 

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier