• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

PePe Parts B.V.
Reedijk 7
3274 KE Heinenoord
T 0186-630560
E info@pepeparts.nl
W www.pepeweb.nl

PePe Parts B.V.

PePe Parts uit Heinenoord is een groothandel, gespecialiseerd in de distributie van 50cc scooter- en bromfietsonderdelen in Nederland en daarbuiten. Het bedrijf levert complete eenheden en originele onderdelen van de bekende scooter- en bromfietsmerken: Aprilia, Gilera, Malaguti, Peugeot, Piaggio, Tomos, Vespa en Yamaha. Een uniek bedrijf en een uniek VRO-lid!

Bedrijfsleider Leon van der Post: „We hebben een echt familiebedrijf. Mijn broer Alexander is verantwoordelijk voor de inkoop van geheel Europa en ik voor Azië. Opa Van der Post begon in 1920 met de verkoop van motoren, mijn vader en een oom kwamen later ook in het bedrijf werken. Zo’n 22 jaar geleden begonnen mijn broer en ik de groothandel. En ook nu weten we al dat onze zonen die willen overnemen, wat ook een soort rust geeft”, verteld de geboren Westlander.
„De een zijn dood is de ander zijn brood, zo luidt het spreekwoord, maar dat is in ons geval echt waar als het over de crisis gaat. Tweede auto’s worden volop ingeruild voor scooters. Wat het weer met ons doet, is ook duidelijk. Dit jaar was de maand maart echt al een topmaand, twee maanden eerder dan gewoonlijk. Een ander opvallend iets is dat steeds minder jongeren een (nieuwe) scooter koper, maar dertig-plus weer meer. Dit heeft puur met woon- en werkverkeer te maken. Het is starten en wegwezen. Zonder bijtelling. Aan elektrische scooters doen we niet. Die hebben echt geen meerwaarde en de prijzen zijn te hoog”, aldus Leon.
De kracht van groothandel PePe Parts ligt volgens hem met name op het zelf ontwikkelen van producten, het uitvinden en maken van onderdelen en accessoires die de concurrent niet heeft. „Deze laten we dan maken in Japan of China”, vertelt de Heinenoordse ondernemer.
Van der Post en zijn broer maken échte ‘ondernemersdagen’: elke morgen om zes uur ’s morgens paraat en doorgaan tot zes uur ’s middags. Leon vindt dat belangrijk voor zijn medewerkers: „Het is wel fijn om alles goed voorbereid en klaar te hebben wanneer de andere 22 werknemers aan het werk gaan. Zeker wanneer het druk is, lopen wij ook gewoon de orders mee, waardoor de werkdagen ook nog weleens langer worden. Tijdens de laatste twee weken van de maand hebben we altijd een aanbieding. Vaak sturen we de laatste week van de maand nog een herinnering. Wekelijks komen er zo’n vijf tot tien nieuwe producten uit, dat lijkt heel veel, maar zijn ook maar kleine onderdelen. Wanneer er een nieuw model uitkomt, heb je ook weer nieuwe producten nodig. Naast de actiefolder sturen we onze klanten maandelijks een folder en een nieuwsbrief!”

Zie voor meer info: https://www.pepeweb.nl

 

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier