• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

Refizium financiële dienstverlening BV
Papland 19 i
4206 CK Gorinchem
T 06-13231324
E hachterberg@refizium.nl
W www.refizium.nl

Refizium financiële dienstverlening BV

‘Stilstand is achteruitgang’

„Stilstand is achteruitgang. Er moeten altijd nieuwe uitdagingen zijn in een onderneming. Zelfs, of misschien júíst als je denkt dat je op je top zit.” Met deze uitspraak duidt Henk Achterberg van Refizium financiële dienstverlening BV uit Gorinchem aan dat hij niet alleen cijfers controleert, maar vooral ook adviseert.

 

„Dat adviseren is iets waar we als Refizium altijd al op hebben gefocust. Wie bij ons begint, zal eerst wegwijs gemaakt worden in het verwerken van administraties, opstellen van jaarrekeningen en doen van fiscale aangiften. Gaandeweg groei je dan toe naar een verantwoordelijke functie met klantcontact. Los van deze werknemersontwikkeling, zie je dat in onze branche de advisering een steeds prominentere rol inneemt. En eerlijk gezegd: dat is ook wel het mooiste van ons vak. Je ziet op grond van de cijfers, maar ook op basis van gevoerde gesprekken rondom die cijfers een bepaalde ontwikkeling. Je ervaart of mensen nog gedreven zijn of niet, wat ze graag willen of juist niet willen, je ziet of mensen ook oog hebben voor ontwikkelingen in de branche en op basis van al die zaken, adviseer je,” aldus Achterberg.

Proactief

Het soort werk kent Henk van binnenuit: Refizium werd opgezet door zijn vader, Sinds 1988 zit hij in de branche en heeft in die periode een schat aan ervaring opgedaan. Vanaf 2012 zet hij die kennis en ervaring in vanuit een eigen onderneming, Refizium. Zelf heb ik bedrijfskunde gestudeerd en kon daarmee ons het bedrijf vanuit dat specialisme aanvullen. Nu zijn we een bedrijf met 10 werknemers met ieder verschillende specialismen, bij wie het persoonlijk contact bovenaan staat en waarvan bekend is dat we heel laagdrempelig en proactief werken. Niet: de klant belt, maar: ík bel de klant. We zijn altijd op zoek naar assistenten: liefst mensen die van de middelbare school afkomen en die we een prachtige opleiding kunnen bieden.

Diversiteit

In de praktijk ziet Achterberg hoe ondernemers in hun bedrijf staan. „Er komt in de dagelijkse praktijk van alles voorbij: sterk groeiende ondernemingen, investerende ondernemers, bedrijfsovernames, maar ook ondernemers die eraan denken hun bedrijf te verkopen. Wanneer je bijvoorbeeld als ondernemer van een niet al te groot bedrijf de vijftig gepasseerd bent, is het goed om na te denken over hoe het verder moet. Is er een opvolger binnen de familie of binnen het bedrijf? Wanneer ben je eraan toe om te gaan overdragen of te verkopen? Het proactief meedenken met een ondernemer is iets wat ze bij Refizium graag doen. Soms zie je bijvoorbeeld dat de bedrijfsresultaten nog wel goed zijn, maar dat vooral aan de voorkant het aantal opdrachten terugloopt. Is dat wat de ondernemer wil en heeft hij of zij dat goed in beeld? Wat zou er de oorzaak van kunnen zijn? Wie alleen op het bedrijfsresultaat van het afgelopen jaar afgaat, mist het inzicht in wat er gaande is.”

Alert

Maar ook als het voor het oog goed schijnt te gaan, is alertheid nodig, aldus Achterberg. „In onze sector zijn we veel bezig met jaarrekeningen en fiscale aangiften. Dit gaat altijd over een periode die achter ons ligt. Als je dan iets constateert, loopt het mogelijk al (te) lang. Bij Refizium proberen we daarom een goed evenwicht te zoeken tussen enerzijds dit terugkijken, en anderzijds met de ondernemer vooruit te kijken, bijvoorbeeld door het maken van resultaat- of cashflowprognoses. Daar is de klant mee gediend!”

 

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier