• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

Rikkoert Juweliersbedrijven
Haven 1-13
2871 CK Schoonhoven
T 0182-382651
E klantenservice@rikkoert.nl
W www.rikkoert.nl

Rikkoert Juweliersbedrijven

De crisistijd bracht nogal wat ondernemingen in of op de rand van de afgrond. Koninklijke Rikkoert Juweliers uit Schoonhoven blinkt alsof nooit een crisis was. Hoe krijgen de managers Ab en Perry Rikkoert dat voor elkaar?

„Je kunt afwachten, maar je kunt ook vol gas vooruit”, reageert Perry Rikkoert. „Wij waren al van plan om te investeren en hebben in 2008 ons natuurlijk wel even achter de oren gekrabd. Toch hebben we onze vestiging in Lekkerkerk, maar ook hier in Schoonhoven uitgebreid en vernieuwd. We waren ons ervan bewust dat we onderscheidend moesten zijn. Als ik ons bedrijf in een paar woorden moet typeren, dan zeg ik: ‘Enorm gevarieerd, maar gespecialiseerd in topproducten’. Iedereen kan bij ons terecht, omdat we zo breed zijn.”

Gesegmenteerd
Rikkoert juweliers is opgericht in 1876 door edelsmid Jacobus Rikkoert en uitgegroeid tot een uniek juweliersbedrijf met zes speciaalzaken. Die zijn gevestigd in zes Oudhollandse grachtenpanden en een voormalige synagoge aan de Haven  in Schoonhoven en aan de Burgemeester Roosstraat 22 in Lekkerkerk. Ruim 75 meter etalageruimte biedt plaats aan de grootste juwelierscollectie van Nederland. De toekenning van het predicaat ‘hofleverancier’ onderstreept de unieke plaats die het bedrijf inneemt binnen de juweliersbranche.
Ab Rikkoert vertelt: „Wij hebben ons bedrijf hier in Schoonhoven, waar op een zaterdag toch wel zo’n twintig mensen werken, gesegmenteerd. We hebben een Zilverhuys met voornamelijk antieke sieraden en de grootste collectie van Nederland.  We hebben het Juweliershuys met aan de ene kant allerlei mode- en trendgevoelige, maar ook de klassieke sieraden, de goudsmederij en de specialisatie trouwringen. We hebben het Klokkenhuys met meer dan 1000 hangende en staande klokken en barometers, zowel modern strak als klassiek en we hebben het Edelambachtshuys in een voormalige synagoge. Daar hebben we onze eigen zilversmederij en de grotere werken staan en hangen.”

Bedrijfsmuseum
Rikkoert Juweliersbedrijven beschikt als één van de weinige bedrijven in zijn soort over zowel een eigen goud- en zilversmidsatelier als een uurwerkmakersatelier. De goud – en zilversmeden zijn gespecialiseerd in het uitvoeren van speciale opdrachten en reparaties en restauraties aan sieraden, zilveren voorwerpen en andere metalen voorwerpen. Als enige bedrijf in Nederland vervaardigt men nog avondmaalstellen.
Daarnaast heeft Rikkoert een eigen bedrijfsmuseum, waar voor de prijs van één euro rondleidingen worden gegeven. Buitenlandse toeristen combineren een bezoek aan Keukenhof of Kinderdijk nogal eens met een bezoek aan de Zilverstad.

 

Zie voor meer info: https://www.rikkoert.nl

Juweel in crisistijd

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier