• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

Stander HSE Consultancy
Bachlaan 34
3261 WC Oud-Beijerland
T 06 - 10 03 92 35
E stander@hseconsultancy.nl
W www.hseconsultancy.nl

Stander HSE Consultancy

Veiligheid boven alles

 Het was dat er naast het kantoor van Johan Stander van  Stander HSE Consultancy B.V. een brandweerkazerne stond. „Daar is de uitdaging om iets met veiligheid te doen alleen maar groter geworden. Nu schrijf ik de plannen-op-maat voor het hogere veiligheidssegment en hebben we juist een nieuw bedrijfspand aangekocht. Het kan hard gaan!” zo geeft hij aan.

 

Veiligheid bij bedrijven en organisaties, tegenwoordig veelal ook wel als HSE (Health, Safety & Environment) aangeduid, is een belangrijk thema in de maatschappij. Niet alleen in ethische zin, maar ook vanuit economisch oogpunt. Stander: „Ik zat meer dan 12 jaar in de offshore en de bouw, maar zag heel veel werk liggen op het gebied van veiligheid. Maar ik zag ook dat er redelijk weinig aanbod was om aan die vraag te voldoen. Daar waar plannen en procedures werden geschreven, werden die veelal door iemand vanachter het bureau bedacht, maar met in mijn ogen te weinig te weinig praktijkervaring. Daardoor waren de plannen vaak niet werkbaar. In mijn ogen breng ik nu juist die ervaring vanaf de werkvloer mee in het werk wat ik nu doe en ik hoor dat ook terug van de klanten. Ik ga dan ook bij een nieuwe situatie op de plek zelf kijken, zodat ik ook vanaf die plek het verschil kan maken.”

 

Overal

Stander maakt met zijn eigen bedrijf ook een persoonlijke droom waar: „Er is in de industrie/markt op het gebied van veiligheid enorm veel werk te doen. Nu ik sinds 2020 binnen mijn bedrijf zelf de klussen mag aannemen, ervaar ik persoonlijk niet alleen veel meer vrijheid, maar ook verbreding van kennis. Ik kom óveral!”

Klantenkring

De veiligheidsadviseur kan op dit moment grote bedrijven tot zijn klantenkring rekenen. Geen klant te groot voor Stander? Johan: „Natuurlijk hebben grotere bedrijven vaak hun eigen veiligheidsadviseurs, maar ik vind het een uitdaging en het maakt me ook wel een beetje trots als een klant die in totaal zo’n 120  schepen over de wereld heeft varen bij me komt met de vraag hoe de verschillende veiligheidssituaties en bestaande certificeringen tot één geheel kunnen worden gebracht. Ons werk is voornamelijk advisering en daarbij hebben we soms een zee van aan milieu gerelateerde wet- en regelgeving door te nemen, maar dat is voor onze klanten wél noodzakelijk. Het gaat vaak goed zo lang het goed gaat, maar gaat het fout, dan kunnen er grote gevolgen optreden. Op dit moment heeft ook de windmolenbranche onze aandacht: er is daar veel te doen om de omwonenden, maar vergeet ook niet de gevaren voor de werknemers die zo’n windturbine moeten plaatsen of die er voor onderhoud bezig zijn. Een bedrijf dat in de breedste zin van het wordt oprecht bezorgd maakt over de gezondheid voor zijn werknemers is, wil graag investeren om de arbeidsomstandigheden zo veilig mogelijk (én werkbaar) zijn.

 Uitbreiding

Johan is blij dat zijn broer de gelederen is komen versterken. „Mijn broer Corné is naast zijn inzet als veiligheidskundige binnen ons bedrijf ook  de BHV- en EHBO- trainingen en ontruimingsoefeningen erbij gaan doen. Ook het beoordelen van een bestaande BHV organisatie en het schrijven van de benodigde plannen neemt hij voor zijn rekening. Hierin komt onze kennis van de brandweer (we zijn beiden nog lid van de vrijwillige brandweer) goed van pas. Nu we een nieuw- eigen bedrijfspand hebben, kunnen we onze klanten ook beter ontvangen. En gezien het werk wat er ligt, sluit ik een verdere uitbreiding bepaald niet uit.”

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier