• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

Stichting Salem, wonen met zorg
Vlietlaan 2
2986 AZ Ridderkerk
T 06-10641348
E colijn.h@salem.nl
W www.salem.nl

Stichting Salem, wonen met zorg

Colijn: ‘Met Salem in de VRO delen om samen te bouwen’

 Zorgcentrum Salem Wonen met Zorg in Ridderkerk is een volwassen organisatie. De vestiging aan de Vlietlaan ondergaat een behoorlijke uitbreiding en renovatie en de organisatie ervaart met de nieuwe directeur-bestuurder Hendrik-Jan Colijn ook een nieuwe managementstijl. Colijn is gemotiveerd VRO-lid geworden.

 De directeur-bestuurder was eerder directeur van Helpende Handen en was ook toen lid van de VRO. „Salem is een 30 jaar oude organisatie, waar ik graag mijn ervaring en expertise deel ten gunste van de doorontwikkeling. We krijgen straks zo’n 180 bewoners en we werken met 270 fte, verdeeld over 600 medewerkers elke dag om in hun zorgbehoeften te voorzien. Ik wil graag de verantwoordelijkheden lager in de organisatie leggen. Afdelingscoördinatoren worden bijvoorbeeld teamleiders en hebben niet meer slechts een coördinerende rol. Medewerkers worden uitgedaagd om niet meer te vragen wat de leidinggevende wil dat ze doen, maar meer vanuit de situatie, waarbij leidinggevenden vragen wat ze nodig hebben om hun taak zo goed mogelijk uit te voeren. Dat betekent soms een mind-change, maar daar gaan we met z’n allen voor,” aldus Colijn.

 

Motivatie VRO

De directeur-bestuurder voelde zich prima bij de VRO toen hij nog bij Helpende Handen werkte. „Ik heb mooie, leerzame bijeenkomsten meegemaakt, maar ook wel degelijk iets gehad aan de onderlinge contacten. Zo werkten we bijvoorbeeld als VRO-leden samen om ons kantoor in te richten en omdat ik ook bestuurder ben bij een stichting die een ziekenhuis in Ethiopië ondersteunt, raakte ik via de VRO weer in contact met iemand die daarbij wil meedenken. Ik ben niet gekomen om iets te halen, maar om samen te bouwen. Ik denk dat wij als organisatie straks iets voor andere VRO-leden kunnen betekenen in het delen van de ervaringen met de veranderingen in managementstijl en het omgaan met parttimers en 0-urencontracten. Maar bij de VRO zit ook veel kennis en ervaring, waardoor het ook weer voor ons interessant is om te delen als het gaat om de vraag ‘hoe kun je zelfstandig blijven door samen te werken?’ En: hoe gaan anderen om met wat naar ons toekomt aan identiteitsgevoelige onderwerpen als de genderdiscussie. Kortom: ik denk dat het goed is dat we als organisaties en ondernemingen elkaar versterken.”

 

Voor meer info: www.salem.nl

 

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier