• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

TNP groep West
Zadelmakerstraat 55
2984 CC Ridderkerk
T 0180 - 229102
E jan@tnpgroep.nl
W www.tnpgroep.nl

TNP groep West

Eigenaarschap cruciaal bij adviezen TNP Groep

 Als aan mede-eigenaar Dick Smit van de TNP Groep in Genemuiden wordt gevraagd wat de grootste uitdaging is als hij ondernemers bezoekt om die op het strategische vlak te adviseren, antwoordt hij: „Medewerkers in dezelfde richting te krijgen en mee te nemen in de verandering.”

 

De TNP Groep is niet terughoudend op hun eigen website als het gaat om wat ze doen. „De TNP Groep helpt organisaties om hun toekomstvisie te realiseren en de klantwaarde te maximaliseren. Dit doen wij door het inrichten en optimaliseren van (Supply Chain) strategie, bedrijfsprocessen, leiderschap en IT. TNP Groep is dé partner voor handels-, productie- en dienstverlenende mkb-organisaties. Wij blinken uit in kennis, expertise en zetten dit om in praktisch advies, coaching, training en werving & selectie met een duurzaam resultaat,” zo wordt de potentiële klant verwelkomd.

„Dat is een mondvol, maar we hebben ook een unieke aanpak,” legt Smit uit. „Wanneer een klant onze hulp inroept, beginnen we met een integraal beeld van de organisatie te maken door middel van een bedrijfsscan of supply chain scan. De belangrijkste vragen komen bij de start al aan de orde: wie wil je zijn en waar wil je met je bedrijf naartoe? Wij zien nogal eens dat het een organisatie ontbreekt aan een heldere en praktische strategie die voor verbinding zorgt of leiderschap wat cruciaal is om een strategie uit te voeren.”

Smit vervolgt: „Door het integrale beeld van het bedrijf worden verbanden duidelijk en gaan we naar de wortel van het probleem of uitdaging. Door onze focus op het programmawerken zoeken we altijd eigenaarschap in de organisatie. Dit is wat ons betreft dé sleutel om duurzaam te veranderen met tevreden klanten voor de lange termijn. De doorlooptijd van een traject is bij ons langer, onze inzet is kleiner en het resultaat is naar tevredenheid! Waar nodig, staan we met de voeten in de klei, vinden we het supergaaf om onze kennis over te dragen vanuit TNP Academy en helpen we ondernemers met de HR-vraagstukken rond personeel vanuit TNP People.

Onze aanpak is niet gericht op ‘zeggen hoe het moet’, maar veel meer op ‘zorgen dat iemand toegerust verder kan en gaat’. Het gaat de ondernemer vaak om direct resultaat, maar hierin is het proces wel belangrijk.”

TNP Academy

Wanneer werken aan het leiderschap van de ondernemer of leidinggevenden een advies is van TNP Groep, wordt ingestoken op training en, waar nodig, coaching. Dick: „Meestal zetten we in op vijf trainingssessies. Ook hier is theorie prachtig, maar heeft de man of vrouw zelf er veel meer aan, wanneer deze wordt getraind en we hem of haar in de praktijk kunnen volgen en coachen. Inzicht in wie je bent, over je eigen schaduwen heenstappen, eigen belemmeringen aan de kant schuiven zijn hier thema’s. Ook daarin benadrukken we het eigenaarschap. De programma’s daartoe zijn meest binnen de TNP Academy ontworpen en gelukkig kunnen we zeggen dat we daar ook resultaten mee behalen, die leiden tot grote tevredenheid bij onze klanten.”

Ridderkerk

TNP Groep startte in 2018 en maakt een stormachtige groei door. Smit: „Op dit moment werken we met 15 mensen en we verwachten er de komende maanden drie of vier extra aan te kunnen trekken. We vinden het ook geweldig dat we kunnen melden dat we in Ridderkerk een tweede vestiging hebben opgestart. Daarin zien we een weerspiegeling van het succes van de TNP-aanpak.”

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier