• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

VUUR! Haarden en Infraroodpanelen
Voorstraat 30
4697 EL Sint-Annaland
T 06-51690802
E info@gcmekelenkamp.nl

VUUR! Haarden en Infraroodpanelen

Vuur!: ‘Vegen is écht belangrijk!’

Cornelis Mekelenkamp van VUUR! Haarden en Infraroodpanelen uit Sint-Annaland, sinds augustus dit jaar lid van de VRO, heeft het tij mee met alle ontwikkelingen op het gebied van milieu en energie. „Infraroodpanelen, warmtepompboilers, houtkachels en elektrische haarden zijn hot. De eerste twee zeker ook bij bedrijven.”

Cornelis was 22 jaar geleden nog vooral schoorsteenveger, maar heeft zich van lieverlee opgewerkt tot een speler in het veld van nieuwe schoorstenen bouwen (nieuwe RVS kanalen) en de verkoop van warmtebronnen, zoals houtkachels  elektrische haarden, infraroodpanelen en warmtepompboilers. Cornelis: „In Zeeland is er geen dealer van infraroodpanelen en zijn we een belangrijk verkooppunt geworden. Een infraroodpaneel is uiterst interessant voor ondernemers, die een bepaalde plek in hun bedrijf wille verwarmen alsof de zon in het kantoor schijnt, maar dan zonder uv-straling. Infraroodwarmte is heel anders dan de stralingswarmte van een radiator of de warmte die komt van warme luchtstromen die in een ruimte worden geblazen. Infrarood heeft dezelfde warmte als lichaamswarmte, zonnewarmte en dezelfde warmte als een houtkachel: het verwarmt diep naar binnen en is een natuurlijke warmte van optimaal duurzaam materiaal met 8 jaar garantie en een levensduur van 25+ jaren. De infraroodstraling geeft dieptestralen af die zorgen voor een goede lichaamswarmte. De korte dieptegolven zorgen voor objectverwarming: een persoon, de kast of de vloer (mits niet van steen) wordt er behaaglijk warm door. De slechts 3 centimeter dikke panelen zijn zowel aan de wand als aan het plafond te bevestigen en zijn leverbaar in alle voorkomende RAL-kleuren, waardoor ze ook nog eens niet opvallen in de ruimte.”

Mekelenkamp levert de panelen aan zowel particulieren als bedrijven en noemt daarbij de mogelijkheid van de combinatie met zonnepanelen: „Dan sla je op het gebeid van duurzaamheid twee vliegen in één klap!”

 

Warmtepompboilers

Ook de door Vuur! geleverde warmtepompboilers vinden gretig aftrek op dit moment. Cornelis: „Je hoeft voor al het warme water je gasketel niet meer te gebruiken. Een vat met 300 liter water zorgt er ook nog eens voor dat een gezin met 4-5 personen prima gelegenheden hebben om te kunnen douchen en ze niet geconfronteerd worden met een ‘koude douche’. De warmtepompboiler is vanwege de warmtepomp die alleen gericht is op het verwarmen van het vat, zeer zuinig. Laat hem zo `warm` mogelijke lucht aanzuigen, zorg ervoor dat zijn koude lucht uitgeblazen wordt in een te koelen ruimte. Op die manier zorgt hij ook voor afkoelende luchtstromen in bijvoorbeeld serverruimtes. Zodoende heeft hij een dubbele functie in kantoren. De bijkeuken waar warm en koud water aanwezig is, is een ideale plaats voor een warmtepopboiler in de woning.”

 

Waarschuwing

Mekelenkamp heeft op het gebied van de haarden nog wel een waarschuwing aan Nederland. „Met de huidige omstandigheden van hoge energieprijzen zie je dat mensen de toevlucht nemen tot de al of niet open haard (houtkachel) en denken dat ze onder iedere schoorsteen wel een haard kunnen plaatsen. Ten eerste is dat al niet zo, maar daarbij: ik vrees dat we in februari heel wat schoorsteenbranden hebben. Veel mensen zijn niet gewend aan de schoorsteenveger aan huis en stoken op dit moment alle (oude) kanalen vuil. Vegen is écht belangrijk! Ik adviseer: laat het kanaal inspecteren als u besluit zelf of een handige buurman de kachel aan te laten sluiten!”

 

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier