• Verenigde
  • Reformatorische
  • Ondernemingen

Leden

Contactgegevens

WerkGoed Bedrijfskleding
Wiedhaak 1
3371 KD Hardinxveld-Giessendam
T 06-45782840
E info@werkgoed.nl
W www.werkgoed.nl

WerkGoed Bedrijfskleding

Reinders van Werkgoed Bedrijfskleding: ‘Geef mij een allrounder!’

 

Als aan eigenaar Bart Reinders van Werkgoed Bedrijfskleding uit Hardinxveld-Giessendam wordt gevraagd wat voor iemand een nieuw personeelslid zal zijn als hij opnieuw zou uitbreiden, antwoordt hij: „Een allrounder, ook al heb ik er daar al meer van. Die bevallen mij het best.”

 

Reinders begon ooit zelf als timmerman in de interieurbouw. In 2005 begon hij in de avonduren bedrijfskleding en persoonlijke beschermmiddelen te verkopen. Doordat de handel uitbreidde zegde Bart zijn baan op en begon voor zichzelf. Hij verhuurde zich drie dagen per week als deurhanger en besteedde de overige dagen aan WerkGoed. De kleding- en beschermingsmiddelenverkoop breidde zich uit, zodat het timmerwerk helemaal verdween. Toen de handel zich nog verder ontplooide werd 13 jaar geleden het eerste personeelslid aangenomen. Bart: „Omdat we nog erg klein waren, zocht ik een allrounder, die mij in alles zou kunnen ondersteunen. Omdat ik ‘zo dyslectisch ben als een deur’moest die persoon vooral sterk zijn op het gebied van schriftelijke communicatie, zoals het maken van offertes. Het bedrukken van kleding doen we zelf. Dat kon ik nu aan ons personeelslid overlaten, zodat ik me meer op de in- en verkoop kon richten. Van lieverlee groeide het bedrijf, begonnen we ook een webshop en ontstond de behoefte aan een tweede personeelslid. Dan moet je taken gaan verdelen, maar ik vond het geweldig dat deze twee geen specialisten waren: ze hadden hun specialisaties, maar konden overal bij- en inspringen.”

 

Groei

Inmiddels is het personeelsbestand van Werkgoed Bedrijfskleding uitgegroeid tot 8 personen en zijn ze een serieuze speler in de markt van bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen. Naast vier verschillende webshops (https://werkgoed.nl, https://lowa-werkschoenen.nl/, https://cofra-werkschoenen.nl/, https://tricorp-werkkleding.nl/) heeft Werkgoed sinds 2020 de beschikking over een prachtige showroom. Hierin is een groot deel van het assortiment opgesteld. Bedrijfskleding, werkschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen als hoofd-, adem-, val- en handbescherming  kunnen direct worden bekeken, gepast en meegenomen.

Bart: „Wij groeien gelukkig op eigen kracht en niet harder dan we aankunnen. Ik zeg altijd: ‘Je moet de natuur zijn werk laten doen in dat opzicht’.  Als we nu uitbreiden qua personeel gaat mijn voorkeur nog steeds uit naar mensen die breed geïnteresseerd en inzetbaar zijn. Het gevaar van zogenaamde specialisten is dat die vaak nét de plank misslaan. Gelukkig hebben we veel en mooi werk en kunnen onze klanten, die zich niet tot Nederlandse markt beperken, rekenen op vakbekwame verkopers. De relatie met de klant staat bij ons hoog in het vaandel. De beste basis is wederzijds vertrouwen. Dat vertaalt zich in mooie projecten, zoals bijvoorbeeld het leveren van de bescher-mingsmiddelen aan de internationale bergers van de Costa Concordia.”

 

Actueel

Lid Worden

Schrijf u snel in! Overweegt u lid te worden? Wij heten u alvast hartelijk welkom. Een lidmaatschap is een kleine investering. Daarvoor: behartigen we uw belangen brengen u via de VRO in contact met collegabedrijven waarmee u knowhow kunt delen of ook ontvangen brengen we u in contact met col [..]

Klik hier